Englezi odbranili „Vembli“: Sterling rastužio Hrvatsku i ušao u istoriju

13.06.2021

15:09 >> 15:24

0

Autor: N. St.

Kada Rahim postigne gol Englezi ne gube

Englezi odbranili „Vembli“: Sterling rastužio Hrvatsku i ušao u istoriju
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, Pool

Domaći teren je odbranjen u prvom meču grupne faze Evropskog prvenstva. Protiv najtežeg rivala u grupi su slavili. Engleska je savladala Hrvatsku – 1:0 (0:0).

Gol vredan tri boda i savršenog starta postigao je Rahim Sterling u 57. minutu. Veliki trijumf za Gereta Sautgejta i njegove izabranike. Posebno pošto je iznanadio mnoge sa sastavom i izborom startne postave. Veliki broj mladih igrača i to bez ijednog iz dva najveća kluba u Premijer ligi (Liverpula i Mančester junajteda).

Tanjug/Laurence Griffiths, Pool via AP

Uprkos svim kritikama koje je dobio kada je postava izašla, Sautgejt je ostvario cilj na startu. Ujedno je Sterling ušao i u istoriju svoje zemlje. Naime, kada god je Rahim dao gol za nacionalni tim oni su pobeđivali. Činio je to 11 puta i svih 11 puta su izlazili kao pobednici. Prethodni rekorder bio je Martin Čivers (10/10).

Inače, još jedan razlog za slavlje Engleza je jedan zanimljiv podatak. Naime, Hrvatska je na prethodna tri šampionata gubila od šampiona. Na EP 2012. su izgubili od Španije u grupnoj fazi, na EP 2016. od Portugalije u osmini finala i na SP 2018. od Francuske u finalu. Pristalice „Gordog albiona“ su tako već počele da zamišljaju kako kapiten Hari Kejn diže pehar…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike