Nove informacije oko Tadićevog saigrača: Advokat tvrdi da Promes nije izbo rođaka nožem, a bivši fudbaler otkriva detalje iz prošlosti

13.12.2020

19:58 >> 20:15

0

Autor: N. St.

Napadač kopljanika u zatvoru...

Nove informacije oko Tadićevog saigrača: Advokat tvrdi da Promes nije izbo rođaka nožem, a bivši fudbaler otkriva detalje iz prošlosti
Copyright Profimedia

Vest iz Holandije je danas obeležila svet sporta. Fudbaler Ajaksa i saigrač Dušana Tadića je osumnjičen da je nožem izbo rođaka. Incident se dogodio još u julu, na žurki koju je Kvinsi Promes organizovao u jednom hangaru i tada je navodno nožem izbo svog rođaka.

Policija je potvrdila da je uhapšen i da će ostati u pritvoru minimum 48 sati i da je pokrenuta istraga. Tim povodom se oglasio njegov advokat Manon Almones.

– Promes nije bio na mestu događaja u vreme incidenta. U potpunosti sarađuje sa organima vlasti tokom istrage – jasan je Almones.

Pročitajte još: Saigrač Dušana Tadića u zatvoru: Izbo rođaka nožem, preti mu dugogodišnja robija

Poruku je imao i klub iz Amsterdama, koji nije želeo da ulazi previše u detalje.

– Ako ste optuženi za nešto ne znači da ste to učinili. Prerano je da dajemo bilo kakve komentare. Više infomacija o svemu ima Kvinsijev advokat – naveli su „kopljanici“.

Jedno od pitanja bilo je zbog čega je tek krajem novembra pokrenuta istraga, ako se sve dogodilo u julu. Holandski mediji tvrde da je razlog toga dojava koju su tek tada dobili od drugih službi. Žrtva u tom incidentu, Promesov rođak, nije davao izjave, poruku je imao njegov advokat Jehudi Moskovic.

– Mogu da kažem da se žrtva iz ovog slučaja nije obratila policiji. Plan je bio da se sve ovo reši van suda. Parnični postupak je bio na čekanju, ne krivični – pojasnio je Moskovic.

Očekivano, ovo je glavna tema u Holandiji, pa je tako na njihovoj „Foks“ televiziji bila posebna emisija posvećena nemilom događaju. O tome je pričao bivši holandski fudbaler Jan van Halst koji je u karijeri, između ostalog, igrao za Ajaks (od 1999. do 2002. godine).

– Moram da priznam da nisam iznenađen ovim što sam čuo. Znate da je Promes bio u omladinskoj školi Ajaksa (od 2002. do 2008. godine) i da je odande oteran zbog svog čudnog ponašanja. Čuo sam da je često bio okružen ljudima iz određenih krugova, ako me razumete. Neki od njih su bili reperi koji imaju sumnjivu prošlost – rekao je van Halst.

Istraga bi uskoro trebalo da otkrije pravu istinu i šta se zaista dogodilo, a ukoliko se ispotavi da je Promes zaista imao neke veze sa ovim mogao bi da dobije otkaz u Ajaksu, ali i da završi reprezentativnu karijeru. Do sada je odigrao 46 mečeva za nacionalni tim „lala“ i dao je sedam golova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike