Koji su razlozi što FSS neće birati najbolje u ovoj godini

30.12.2020

09:31 >> 09:33

0

Autor: Milan Nastić

Korona i poraz od Škotske uticali na takvu odluku

Koji su razlozi što FSS neće birati najbolje u ovoj godini
Copyright DRAGAN STOJKOVIC PIKSI najbolji trener i DUSAN TADIC najbolji igrac dodela nagrada Fudbalskog saveza Srbije Zlatna lopta u hotelu Kraun Plaza, Beograd 20.12.2016. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Zlatna lopta

Kako sada stvari stoje Fudbalski savez Srbije neće proglasiti najbolje u ovoj godini, piše Sportski zurnal.

Kao dva razloga takve odluke su korona i poremećena takmičenja širom Evrope, a drugi je neuspeh srpske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kada su izgubili posle penala od Škotske.

Kako ističe Sportski žurnal, laksakvo priznanje za najboljeg igrača i trenera bi se možda i podelilo da su se kojim slučajem domogli Evropskog prvenstva, ovako ostala je velika praznina, a na sve to se nadovezala i koronavirus, posle čega su čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije odlučili da se ove godine ne biraju oni koji su obeležili sezonu iza nas.

Pročitajte još

Možda bi raspoloženje u fudbalskoj Srbiji bilo drugačije da je reprezentacija u utakmici decenije pobedila Škotsku i plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Podsetimo, Fudbalski savez Srbije od 2005. godine redovno bira najboljeg igrača i trenera. Po dva puta nagrađivani su Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Dušan Tadić i Vladan Milojević.

Poslednji koji su dobili ovu nagradu su bili Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi.

Jedino priznanje koje bi FSS mogao da dodeli za 2020.godinu je posthumno, za sve što je Zoltan Sabo uradio kao mlad trener i za ono što nije, jer rano smo izgubili talentovanog stručnjaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Zurnal

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike