Zvezda misli na budućnost: 18-godišnji talenat potpisao ugovor, ide u seniore!

18.06.2021

12:26 >> 12:27

0

Crveno-beli misle na budućnost

Zvezda misli na budućnost: 18-godišnji talenat potpisao ugovor, ide u seniore!
Copyright Svetozar Mijailović i Nikola Stanković, crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je potpisala četvorogodišnji ugovor sa veznim igračem Nikolom Stankovićem, jednim od najtalentovanijih u regionu. 

On je već prolazio pripreme sa seniorima, a igrao je i u Prvoj ligi Srbije za Zvezdin razvojni tim Grafičar. Osvajač duple krune u Srbiji objavio je da je ovim potezom pokazao da “i te kako računa na fudbalere koji su stasali u Omladinskoj školi” kluba. 

-Hvala stručnom štabu Crvene zvezde što su mi ukazali priliku. Nadam se da ću u što kraćem periodu opravdati očekivanja uprave, kompletnog stručnog štaba i saigrača. Čast mi je što će me trenirati Dejan Stanković, svi znamo kakav je fudbaler bio, pa sada i trener. Radujem se njegovim savetima, potrudiću se da ih uvažim pošto mi veoma znače na terenu. U kvalifikacijama za Ligu šampiona smo izvukli jake rivale, ali ja verujem u svoju ekipu i očekujem da prođemo u veliko evropsko takmičenje – rekao je mladi vezni fudbaler. 

Momak rođen u Vrnjačkoj Banji je sezonu započeo u omladinskoj selekciji crveno-belih koju sa klupe predvodi Marko Neđić. Tu je odigrao 12 utakmica i postigao jedan gol. Zbog svojih igara prekomandovan je u seniorski tim Grafičara, gde se takođe dokazao. 

Iako je bio jedan od najmlađih na terenu na gotovo svakom meču, Stanković je svojom mirnoćom u igri, pregledom igre i zalaganjem bio jedna od glavnih uzdanica Boška Đurovskog. Zabeležio je 22 nastupa za Grafičar, sa učinkom od tri asistenije, a često se nalazio u idealnom timu kola.  

Počeci

-Ja sam od 2018. godine sa Markom Neđićem. Izveo nas je na pravi put, ne samo kao igrače, već i kao ljude. Zahvalan sam mu i velika mi je čast što mi je bio “šef”. Potom sam prešao sam u seniorski tim Grafičara sa Davidom Petrovićem i brzo sam se adaptirao na seniorski fudbal. Priključili su mi se brzo i Marko Lazetić, Uroš Lazić i zajedno smo prošli ovaj nivo takmičenja. Nadam se da ću se brzo naviknuti i na superligaški nivo igranja. Prošle sezone su oboreni razni rekordi, osvojena je dupla kruna, nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu i osvojiti još mnogo trofeja – zaključio je Stanković. 

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike