Ponovo razočarali: Špancima samo bod protiv Poljske

19.06.2021

21:26

0

Autor: Milan Nastić

Odluka o plasmanu u osminu finala tek posle trećeg kola

Ponovo razočarali: Špancima samo bod protiv Poljske
Copyright Tanjug/AP/David Ramos/Pool/

Fudbaleri Španije nastavili su sa posrtanjima na Evropskom prvnestvu, jer su i drugi meč remizirali na šampionatu.

Posle Švedske, “Crvena furija” je igrala nerešeno i sa Poljskom 1:1, ali su i pored toga ostali u trci da se plasiraju u osminu finala EP.

Kao i u prethodnoj utakmici, izabranici Luisa Enrikija su bili bolji tim u većem delu, držali loptu u svojim nogama, stvarali šanse, ali opet je zakazao napad.

Pročitajte još

Španci su do prvog gola na šampionatu došli preko Morate u 25. minutu i očekivalo se da će lako izaći na kraj sa Poljacima, ali tako nije bilo na terenu.

Oni su u samoj završnici prvog poluvremena zapretili, kada je Šviederski pogodio stativu, a nakon što se lopta odbila do Roberta Levandovskog sjajno je reagovao golman Unai Simon.

Ipak, napadač Bajerna je u 54. minutu doneo mnogo vredan bod svom timu. Levandovski je nadskočio Laporta Ajmerika Laporta i izjednačio rezultat.

Samo dva minuta kasnije Španci su ponovo mogli do prednosti, međutim, Moreno nije realizovao jedanaesterac. Iskusni napadač je pogodio stativu, a Morata potom iz idealne pozicije šutirao pored gola.

Odluka u plasmanu u osminu finala biće doneta u poslednjem trećem kolu gde Španija igra sa Slovačkom, a Poljska protiv Švedske. Oba meča se igraju 23. juna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike