Španci najavljuju Kolumbijca na Marakani: Levi bek od dva i po miliona evra spreman za Zvezdu

20.06.2021

13:42 >> 13:50

0

Elče još nije otkupio Mohiku od Đirone, a mediji prenose da bi Zvezda želela 28-godišnjeg Južnoamerikanca

Španci najavljuju Kolumbijca na Marakani: Levi bek od dva i po miliona evra spreman za Zvezdu
Copyright Hoan Mohika/Profimedia

Neverovatno zvuči, ali španski portal “Informacion” iz Elčea prenosi informaciju da lokalni klub gubi trku sa Crvenom zvezdom, jer srpski šampion namerava da plati obeštećenje za Kolumbijca Hoana Mohiku vredno 2.500.000 evra.

Mohika igra na poziciji levog beka i prošlu sezonu je okončao u Elčeu kao pozajmljeni igrač Đirone. Tim iz Primere se spasio u poslednjim kolima od ispadanja u Segundu, a do 30. juna je dobio rok od Đirone da se izjasni oko kupovina Kolumbijca.

Cena nije mala, posebno za prilike u srpskom fudbalu, ali Španci su došli do informacije da je Zvezda spremna da pregovara oko otkupa ugovora od katalonskog kluba.

Mohika je igrao prošle sezone i u italijanskoj Atalanti, gde je na 11 nastupa zabeležio blizu 300 minuta igre. U Elčeu je bio stanardniji, pa je na 17 utakmica u drugom delu šampinata na terenu proveo 1.200 minuta.

Zvezda na poziciji levog beka ima Milana Rodića koji je izrazio želju da napusti klub zbog prezasićenja. Pregovori sa Aleksandrom Kolarovom, kao mogućim rešenjem za isto mesto u timu, nisu doneli očekivani rezultat i on je trenutno bliži ostanku u Italiji.

Kolarov će igrati za Bolonju sledeće sezone, najverovatnije. On i Mihajlović su sunarodnici i našli su neku vrstu dogovora na odmoru na Sardiniji – rekao je Sandro Sabatini, novinar Sport Mediaseta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike