Dika Stojanović o Zvezdinom rivalu Milanu: Ako ih neko zna, onda je to Deki

14.12.2020

13:33 >> 14:02

0

Čuveni kapiten najtrofejnije generacije crveno-belih veruje u svoje naslednike

Dika Stojanović o Zvezdinom rivalu Milanu: Ako ih neko zna, onda je to Deki
Copyright MN Press

Kapiten čuvene generacije igrača Crvene zvezde koja je pre Barija morala da se čeliči protiv Milana u jesen 1988. godine Stevan Dika Stojanović zadovoljan je što će se njegovi naslednici u crveno-belim dresovima suočiti sa moćnim “roso-nerima” u šesnaestini finala Lige Evrope. U izjavi za 24sedam neposredno nakon žreba, legendarni Dika tvrdi: “Nosićemo se sa njima”.

Milan je uvek bio veliki. I onda sa trojicom velikih Holanđana i italijanskim reprezentativcima, i sada sa Zlatanom Ibrahimovićem. Dovoljno je da pogledate tabelu Seriju A pa će vam sve biti jasno. Ja sam, ipak, optimista. Mislim da će se naši igrači nositi sa njima, da će časno izaći iz tih mečeva, jer mi smo ti koji ovde nemamo šta da izgubimo, a mnogo toga možemo dobiti. Pre žreba nisam imao posebnih želja, ali sam se nadao nekom velikanu i dobili smo ga – rekao je Dika Stojanović.

Pročitajte još: Zvezdan Terzić posle žreba nokaut faze Lige Evrope

Kada je Zvezda 1988. godine prvi put izašla na teren u meču protiv Milana na “San Siru”, tadašnji trener Branko Stanković iznenadio je sve svojom odbrambenom postavkom sa dva zida ispred Dike Stojanovića sastavljena od štopera i defanzivnih veznih igrača (Jurić, Najdoski, Radovanović, Vasilijević, Ivanović, Bešić, Šabanadžović). Jedino su Piksi Stojković, vojnik Dejan Savićević i Miloš Bursać bili donekle pošteđeni zadataka u odbrani, što je i donelo velikih 1:1 pred revanš u Beogradu. Na “Marakani” je bilo spektakularno, posebno prvo veče kada je Savićević pogodio za 1:0, i ko zna šta bi točak istorije doneo evropskom fudbalu da gusta magla nije prekrila najveći stadion i spasla Italijane od eliminacije. Možda je legendarni Branko Stanković još tada pokazao svom mlađem kolegi Stankoviću kako treba igrati protiv Milana.

MN Press

Da li bi Dejan mogao da zaigra na isti način kao mi pre 32 godine, teško je reći. Mislim da on već sada zna koji je najbolji način da se suprotstavi Italijanima, ne treba niko da mu se meša. Ako neko ovde poznaje Milan i italijanski fudbal onda je to on. Sigurno će mu koristiti ogromno igračko iskustvo iz Italije. Zahvaljujući tome, Zvezda je tu gde jeste. Iskreno, posle žreba za grupe bio sam zabrinut – Hofenhajm, Gent … Pa, prošli smo grupu. Nema razloga sada da ulazimo sa nekim strahom u meč protiv Milana. Oni su favoriti, ali, kao što rekoh, mi nemamo šta da izgubimo.

Pročitajte još: Kako je Dejan Stanković prolazio protiv Milana

Stojanović ističe da kvalitet igračkog sastava nije jedini detalj koji favorizuje Milan.

– Nije dobro što će oni biti u punoj takmičarskoj formi, jer kod Italijana se neće praviti duga pauza u sezoni kao kod nas. Mi sada idemo na odmor, pa okupljanje, zimske pripreme, traženje forme… To je ono što mene u ovoj priči najviše brine. Voleo bih kada bi se ova kriza sa koronom smirila do tada, pa da ih dočekamo na stadionu sa našim navijačima. To bi značajno uticalo na rezultat utakmice – rekao je Dika Stojanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike