Zvezda ima zamenu za Milunovića, Garsija „častio“ bivše saigrače: Šampion iz prekida srušio Aris (VIDEO)

01.07.2021

17:48 >> 19:47

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli slavili protiv solunskog kluba 2:1

Zvezda ima zamenu za Milunovića, Garsija „častio“ bivše saigrače: Šampion iz prekida srušio Aris (VIDEO)
Copyright SRĐAN BABIĆ/MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su i drugi trijumf na pripremama u Austriji. Posle premijere protiv tamnošnjeg niželigaša, izabranici Dejana Stankovića su u prvoj pravoj proveri slavili protiv Arisa 2:1 (0:0).

Beogradski i solunski klub odigrali su takmičarski meč. Puno trčanja, mnogo duela na svakom delu terena i nekoliko startova koji bi sigurno bili sankcionisani žutim kartonima da se radilo o zvaničnom duelu.

Crveno-beli su se od starta meča nametnuli kao konkretniji rival, dok se grčki klub uglavnom fokusirao na zaštitu svog gola.

Ivanić je prvi zapretio Arisu, ali je njegov šut sa desetak metara iskosa sa leve strane završio preko prečke, da bi najbolju priliku u prvom delu meča propustio Krstović, koji je posle sjajnog proigravanja Kataija izašao sam pred golmana, kojem je šutirao direktno u noge.

Zvezda je terensku inicijativu krunisala u 59. minutu. Ben je izveo sjajno slobodan udarac sa leve strane, a povratnik u redove srpskog šampiona Srđan Babić je odlično reagovao u kaznenom prostoru i glavom zakucao loptu u mrežu rivala.

Bio je to uvod u veoma interesantan finiš meča, u kojem smo u razmaku od pet minuta videli čak tri penala. Najpre je Degenek skrivio najstrožu kaznu, koju u 76. minutu u gol nije pretvorio nekadašnji ofanzivac Zvezde Mateo Garsija (šutirao preko gola), da bi priliku za popravni Grci dobili dva minuta kasnije.

Sanogo je, u pokušaju da se zagradi u kaznenom prostoru, udario fudbalera Arisa po licu, a Bertoljo je poravnao rezultat izuzetno preciznim udarcem u donji ugao Popovićevog gola.

Tek što su krenuli sa centra, Zvezdini fudbaleri su, ipak, uspeli da dođu do, po svemu viđenom, zasluženog trijumfa. Bagajoko je ušao po desnoj strani u kazneni prostor, jedan defanzivac solunskog kluba ga je srušio, posle čega je Kanga rutinski realizovao penal, poslavši loptu u jednu, a golmana Arisa u drugu stranu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike