Sad ili nikad: Englezi deklasirali Ukrajince, šanse za titulu su velike

03.07.2021

20:52 >> 20:57

0

Polufinala i finala na Vembliju

Sad ili nikad: Englezi deklasirali Ukrajince, šanse za titulu su velike
Copyright Tanjug/Alessandro Garofalo/Pool Via AP

Engleska je poslednji polufinalista Evropskog prvenstva u fudbalu. Selekcija “Tri lava” je na Olimpijskom stadionu u Rimu pobedila Ukrajinu sa čak 4:0 (1:0).

Za plasman u finale igraće protiv Danske koja je nešto ranije pobedila Češku. Finalni duel biće odigran na “Vembliju” u Londonu, kao i oba polufinala. U drugom se sastaju Italija i Španija.

Samim tim, ekipa koju vodi Garet Sautgejt imaće priliku da se pred svojim navijačima bori za najviši plasman. Večeras su bili uskraćeni za veću pomoć sa tribina, jer je italijanska vlada zabranila Englezima ulazak u zemlju zbog novog soja korona virusa.

Ipak, to im nije smetalo da deklasiraju četu Andreja Ševčenka.

Već u četvrtom minutu, pogodio je Hari Kejn, na asistenciju Rahima Sterlinga. To mu je bio 36. gol u 59. utakmici u nacionalnom dresu. U 17. minutu, Roman Jaremčuk je šutirao, ali je Džordan Pikford ipak odbranio. U 35. minutu, Ševčenko je bio prinuđen da menja. Sergej Krivcov je zbog povrede mesto ustupio Viktoru Cigankovu.

Sa tim rezultatom se otišlo i na poluvreme.

Međutim, usledio je munjevit “nokaut”. U 46. minutu, Sergej Sidorčuk je napravio prekršaj, Luk Šou izveo slobodan udarac i omogućio Hariju Megvejeru da sa ivice peterca glavom poveća prednost. Samo četiri minuta kasnije, ponovo je Šou bio asistent, a Kejn još jednom strelac. Glavom je savladao Georgija Buščana.

Tada je već bilo jasno ko će da pobedi, a desetak minuta kasnije Buščan je sprečio Kejna da se ponovo upiše u strelce. Odbranio je šut u desni ugao. U 57. minutu, ušao je Džordan Henderson, a šest minuta kasnije pogodio za 4:0.

Mejson Maunt je izveo korner,  a Henderson pogodio iz peterca.

Kako se meč bližio kraju, Sautgejt je iz igre izvodio Šoua, Sterlinga i Kejna kako bi ih odmorio za naredne mečeve. Šansu su dobili Tripije, Rašford i Kalvert-Luin.

Na ovaj način, odlično izdanje Ukrajinaca na ovom šampionatu je završeno, a Englezima se ukazala velika prilika. U duelu sa Dancima biće favoriti, a na ruku im, kao što je rečeno idu i utakmice u Londonu.

Na kontinentalnu titulu čekaju još od 1966. godine i ostaje da vidimo da li je ova generacija kadra za to.

Duel Italije i Španije je na programu u utorak, a Engleske i Danske dan kasnije. Oba će početi u 21 čas.

Pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike