Priča je završena, Vlahović „zaključan“ u Firenci

05.07.2021

07:32 >> 07:46

0

Autor: Adam Štulić

Fiorentina je rešila da stavi tačku na sve spekulacije

Priča je završena, Vlahović „zaključan“ u Firenci
Copyright Dušan Vlahović, Profimedia/Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA

Srpski napadač Dušan Vlahović neće biti zanimljiv medijima što se tiče prelaznog roka. Barem do kraja ove sezone. Čelnici „viole“ rešili su da se kockaju u nadi da će tokom narednih desetak meseci uspeti da ubede mladog Srbina da produži saradnju, koja ističe za dve godine.

Posle brojnih spekulacija i nagađanjima oko toga koji bi evropski velikan mogao da odvede reprezentativca „orlova“ iz Firence, Fiorentina je odlučila da stavi tačku na sve – Vlahović ostaje na „Artemio Frankiju“ najmanje još godinu dana.

Mesecima unazad najveći klubovi Starog kontinenta „obigravaju“ oko jednog od najtalentovanijih fudbalera na svetu. Liverpul, Mančester junajted, Totenhem, Borusija Dortmund, Milan, Roma, Juventus najčešće su se dovodili u vezu s Vlahovićem, oko koga će se naredne sezone graditi kompletna igra Fiorentine.

To je predočeno i novom treneru Vićencu Italijanu, pre nego što je stavio paraf na ugovor s klubom iz Firence.

Rukovodstvo „viole“ bilo je na velikim iskušenjima prethodnih nedelja. Cenom od 60 miliona evra pokušali su da odbiju sve zainteresovane za angažovanje Vlahovića, ali im taj plan nije uspeo. Zbog toga su morali da preseku i donesu konačnu odluku o Dušanovoj sudbini ovog leta, kako bi i sam fudbaler s jasnom situacijom i potpuno mirnom glavom ušao u pripreme za nastupajuću sezonu, u kojoj će morati da potvrdi da je prošlosezonski bljesak bio plod njegovog neospornog potencijala i kvaliteta.

Sada Fiorentini predstoji znatno teži deo posla. Da srpskog reprezentativca i strelca 21 gola u sezoni za nama ubedi da je ostanak u Firenci idealno rešenje za nastavak njegove karijere. Ukoliko u tome ne uspe, Vlahović će sledeće godine u ovo vreme birati sredinu u kojoj će nastaviti svoj fudbalski put, a jedno od potencijalnih mesta mogla bi da bude i Sevilja, čiji je sportski direktor Monći objavio da će potpuno spreman dočekati trenutak da krene po Srbina, u slučaju da ne postigne dogovor sa trenutnim poslodavcima o produžetku saradnje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike