Juniori pokazali da Srbija ne treba da strepi, prvi tim na kraju siguran

08.07.2021

19:21 >> 05:37

0

Autor: A.S.

Seniorska vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na pripremnom turniru pred Olimpijske igre

Juniori pokazali da Srbija ne treba da strepi, prvi tim na kraju siguran
Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na pripremnom turniru koji se održava na beogradskom bazenu “Milan Gale Muškatirović”. Prvi tim je ovog puta bio siguran u duelu sa juniorskom selekcijom Srbije, rezultatom 15:9 (5:0, 3:4, 3:2, 4:3).

Seniorski tim je krenuo silovito. Već u prvom napadu stigli su do prednosti, preko Filipovića Prednost prvog tima je brzo rasla, pa su preko Mitrovića do kraja prve deonice, vodili sa 5:0. Juniori do kraja četvrtine nisu imali ni sreće, u istom napadu, dva puta su pogodili okvir gola, pa je velika prednost ostala na strani seniorskog tima.

U prvom minutu nastavka, Pjevančić je smanjio rezultat u napadu sa igračem više. Nakon prvog, Srbija 2, je ubrzo stigla i do novog pogotka, a Vico je prekinuo seriju mlađeg tima, 6:2. Do kraja prvog poluvremena, junioru su ozbiljno pretili, te preko Radulovića prišli na -3. Konačnih, 8:4, postavio je Pijetlović.

Da je budućnost vaterpola svetla, pokazao je mlađi tim i u drugom delu meča. Parirali su seniorskom sastavu u gotovo svim segmentima igre, dok je na golu bio odlični Mišović. Četvrtim golom Pijetlovića, nakon sjajne asistencije Aleksića, seniori su vodili sa 10:6. Strpljiv napad, prvom timu je doneo i +5.

Pročitajte još:

Verovatno i odbrana utakmice, dogodila se početkom poslednjeg kvartala, kada je Mišović, jedan na jedan, odbranio pokušaj Rašovića. Kako je meč odmicao, prednost seniora je bila sve sigurnija, a potvrdio je u finišu sjajnom dijagonalom Rašović, 14:8. Sa centarske pozicije, Gak je vrhovima prstiju poslao loptu iza leđa Pijetlovića, a krajnjih, 15:9, postavio je Ranđelović.

Ostao je još jedan dan turnira, a Srbija 2 će igrati sa selekcijom Francuske, dok ljubitelje vaterpola očekuje klasik, kada će snage odmeriti Srbija i Španija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike