Basketaši krenuli po ostvarenje sna: Prvi put na Olimpijskim igrama

12.07.2021

12:18

0

Momci su favoriti za zlato

Basketaši krenuli po ostvarenje sna: Prvi put na Olimpijskim igrama
Copyright Basket 3x3 OKS.org.rs

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 otputovala je za Japan u grad Karatsu, u kom će obaviti pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara u Tokiju.

Cilj je što bolje se aklimatizovati, privići na vremensku razliku i klimatske uslove koji vladaju u Japanu.

Srbiju će u Tokiju predstavljati Dušan Domović-Bulut (kasnije će se pridružiti ekipi u Japanu), Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, te Marko Savić i Stefan Kojić, uz selektora Gorana Vojkića.

Naš tim važi za jednog od glavnih favorita na OI, na turniru koji će biti istorijski jer će se basket 3×3 prvi put naći na najvećoj sportskoj smotri.

– Idemo u dobroj atmosferi i dobroj formi. Očekujemo da u Karatsuu nastavimo sa dobrim radom i da se još bolje uigramo za nastup na Igrama, koji svi željno iščekujemo. Ovo je momenat koji smo dugo čekali i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate – rekao je Majstorović za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Selektor Vojkić ocenio je da je ekipa uradila veliki posao, te da je ostalo da se odigra pripremna utakmica i dočeka start Igara u Tokiju.

Pročitajte još:

– U aprilu smo počeli završne pripreme, izuzetan posao je urađen tokom trenažnog procesa, a to je zasluga celog stručnog štaba 3×3 reprezentacije. Očekuju nas aklimatizacija i pripremna utakmica sa reprezentacijom Japana. Za uslove koje smo imali dugujemo ogormnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije i nadam se da ćemo se kao ekipa odužiti rezultatom koji svi očekuju od nas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike