Sada je stvarno gotovo: Kraj jedne velike fudbalske karijere

15.07.2021

11:42 >> 11:53

0

Već je objavljivao odlazak u penziju

Sada je stvarno gotovo: Kraj jedne velike fudbalske karijere
Copyright Arjen Roben, Profimedia

Arjen Roben je sada stvarno u penziji. Iskusni holandski fudbaler je to već ranije najavio, ali se prethodne sezone vratio i ponovo obukao dres Groningena.

Sada je ipak rekao da je kraj, što je potvrdio i na sajtu svog kluba.

– Prošle godina sam najavio povratak u Groningen kao igrač. Ovu avanturu sam izgurao sa velikom energijom i entuzijazmom. Ako pogledam na prošlu sezonu, moram da budem iskren da je broj minuta bio razočaravajući. Odluka o napuštanju fudbala je poštena i realna. Zbog toga, od danas više nisam igrač, već samo navijač našeg kluba.

Hvala svim navijačima i entuzijastama za podršku i poruke koje sam dobijao tokom godina. Svina želim dobru fudbalsku sezonu, a pre svega dobro zdravlje – navedeno je u pisanoj izjavi 37- godišnjeg Robena koji je najveći deo karijere proveo je u Bajernu iz Minhena. Tri sezone proveo je u Čelsiju, a po dve u Real Madridu, PSV-u i spomenutom Groningenu.

Sa timom iz Ajndhovena osvojio je titulu u Erediviziji, dva puta je bio šampion Engleske sa Čelsijem, a onda u Španiji sa Real Madridom. Sa Bajernom je bio osam puta šampion u Nemačkoj, s kojim je 2013. osvojio i Ligu šampiona.

Za nacionalni tim Holandije odigrao je 96 utakmica, uz 37 golova. Sa selekcijom “Oranje” sa reprezentacijom Holandije 2010. je bio drugi, a četiri godine kasnije treći na svetu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike