Ronaldo u suzama, stavio tačku na spekulacije: Ovo je kraj!

02.07.2024

12:23

0

Autor: A. S.

Jedna se era završava

Ronaldo u suzama, stavio tačku na spekulacije: Ovo je kraj!
Kristijano Ronaldo - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Samo veliki fudbalski entuzijasti su očekivali da će se utakmica Portugala i Slovenije završiti bez golova i to nakon 120 mminuta igre. A, onda penali i nestvaran Diogo Kosta koji je sačuvao svoju mrežu čak tri puta.

Kosta je tako ispisao istoriju Evropskih šampionata, a nakon meča dugo je grlio kapitena i prvu zvezdu tima Kristijana Ronalda.

Bio je Ronaldo utučen nakon što je u prodižetku promašio penal, čak se i rasplakao, ali je kasnije bio siguran. O tome je govorio i posle meča.

- Inicijalna tuga i radost na kraju. To je ono što fudbal daje. Neobjašnjivi trenutci. Imao sam priliku dati prednost Portugalu, ali nisam to učinio. Ne znam jesam li šutnuo dobro ili loše. Tokom godine nisam promašio, a kada je najviše trebalo, Oblak je odbranio. Osećaj radosti i tuge, ali najvažniji je prolaz - rekao je za SportTV.

Samo nekoliko minuta nakon prvog razgovora, Ronaldo se ponovno pojavio pred novinarima, ali ovog puta sa suzama u očima.

- Čak i najjači ljudi imaju svoje dane, bio sam potišten i bio sam tužan jer samo trebao ekipi... Ne mogu, pričaćemo kasnije, pričaćemo kasnije.

Uprkos suzama, uspeo je da smogne snage i progovori o narednom rivalu, ekipi Francusku:

- Čeka nas teška utakmica. Idemo u rat. Uvek ću davati sve od sebe u ovome dresu. Radiću ovo do kraja života. Nikada se nisam bojao suočiti sa stvarima ispred sebe, a rič odustajanje je nešto što nikad nećete čuti od mene - poručio je Ronaldo i na kraju prekinuo nagađanja o budućnosti:

- Ovo je definitivno moj poslednji EURO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike