Zvezda uspešna na kraju priprema! Povratnik preuzeo traku od Kataija i rešio meč (FOTO/VIDEO)

28.06.2024

20:49

0

Autor: D. N.

Milojević je šansu dao i novajlijama, kao što su Dalsio, Jovanović, Anan...

Zvezda uspešna na kraju priprema! Povratnik preuzeo traku od Kataija i rešio meč (FOTO/VIDEO)
Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana 1:0 u prijateljskoj utakmici, u Užicu. Igralo se na stadionu "Radomir Antić" u Užicu, strelac jedinog gola bio je povratnik u Ljutice Bogdana, Luka Ilić u 52. minutu.

Starteri za crveno-bele bili su Guteša, Mimović, Đurić, Leković, Radojević, Dalsio, Ilić, Šljivić, Jovanović, Katai i Sremčević. Kapitensku traku je nosio Aleksandar Katai, a u nastavku je šansu dobio i Ebenezer Anan.

FK Crvena zvezda
 

Od bitnijih detalja možemo da spomenemo i da je Leković u 25. minutu zbog blaže povrede morao da napusti teren, pa ga je zamenio Milosavljević.

Ubedljivo najbolju priliku u prvom poluvremenu je imao Sremčević u 42. minutu, nakon što su kombinovali Radojević i Jovanović, lopta je stigla do mladog špica, koji je šutirao sa ivice peterca, a nakon intervencije Stamenkovića, lopta se ukopala na gol liniji, da bi do nje prvi stigli defanzivci Mladosti i otklonili opasnost.

Pošto je na poluvremenu teren napustio Katai, kapiten je bio Ilić. Upravo je on u 52. minutu doneo vođstvo i to na veoma efektan način. Prvo je uspeo da ukrade loptu defanzivcima Mladosti, a onda je sa ivice šesnaesterca opalio po lopti i poslao je pod prečku gola Mladosti na kojem je bio Saša Stamenković.

FK Crvena zvezda
 

U 69. minutu je ponovo menjao Vladan Milojević, pa su prošlosezonski kadeti Crvene zvezde - Vasilić i Ranković, koji su debitovali u prvom timu Zvezde, dok su teren napustili Dalsio i Ilić, koji je kapitensku traku uručio Kneževiću.

Ekipa Vladana Milojevića je utakmicom protiv Mladosti završila prvi deo priprema. Prema ranije saopštenom planu, crveno-beli će se sutra vratiti u Beograd.

Zatim će od drugog do 13. jula boraviti u Sankt Peterburgu. Tokom boravka u Rusiji prvotimci Zvezde će odigrati tri kontrolna meča, petog, osmog i 12. jula. Rivali će im biti Soči, Zenit i argentinski Taljares Kordoba.

Crveno-beli su sedmostruki uzastopni šampioni Srbije, a za njih nova sezona počinje 20. jula kada će u prvom kolu dočekati Jedinstvo sa Uba, debitanta u elitnom rangu. U avgustu ih očekuje plej-of za plasman u Ligu šampiona.

FK Crvena zvezda
 

Crvena zvezda - Mladost 1:0

(Ilić 52.)

Crvena zvezda: Guteša (od 46. Gordić), Mimović, Đurić, Leković (od 25. Milosavljević), Radojević (od 46. Anan), Dalsio (od 69. Vasilić), Ilić (od 69. Ranković), Šljivić, Jovanović (od 46. Maksimović), Katai (od 46. Knežević), Sremčević.

Mladost: Stamenković, Udovičić, Petrović, Stanisavljević, Leković, Pejović, Cvetinović, Jakubu, Bondžulić, Ljubomirac, Andrić. Igrali su još: Sančović, Bojić, Tumbasević, Joksimović, Divac, Pribaković, Varjačić, Žunić, Ćirić, Ćirković, Endiaje, Alempijević, Đurković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike