Avion nije bio hrvatski! Generalni sekretar FSS-a objasnio skandal pred odlazak Orlova na EURO! (VIDEO)

27.06.2024 | 00:42

Autor: A. Š./P. K.

Jovan Šurbatović do detalja ispričao kako je došlo do problema koji je podigao na noge srpsku javnost mnogo više nego rezultatski neuspeh na EP

Copyright ATAImages/ A.A.

Nije lako biti navijač Srbije ovih dana, ali ni član reprezentacije. Posle lošeg izdanja "orlova" na Evropskom prvenstvu, navodne pobune u timu i, kako stvari stoje, brze smene Piksija, nacionalni tim je sleteo u Beograd.

Kako to obično biva kada se ostvari neuspeh na velikom takmičenju, u javnost ekspresno krenu da cure stvari koje samo dodatno potpaljuju već dovoljno uzburkane strasti. Nažalost, decenijama već srpski fudbaleri prolaze „toplog zeca“ u domaćoj javnosti, nekad s punim pravom, nekada i ne baš, a ovoga puta „svoju porciju“ dobili su i pojedini funkcioneri FSS-a.

Na dan povratka Orlova iz Nemačke, pošto su EURO završii u grupnoj fazi, srpski mediji brujali su o skandalu sa avionom koji ih je pre dve nedelje odvezao na EP, a za koji se ispostavilo da je na sebi imao hrvatska obeležja. Kako je do tog propusta došlo pokušao je da objasni generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović.

- Nismo poleteli hrvatskim avionom, već nemačkim. Tim menadžer nacionalnog A tima obično angažuje čarter letove za potrebe našeg najboljeg tima u situaciji kada nam nisu dostupni avioni Er Srbije. On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtevi stručnog tima, dakle satnice, kapacitet i izabere najbolju opciju. Tako je angažovana kompanija iz Nemačke, avion je bio nemački, međutim ispostavilo se, a mi to nismo znali. Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio nemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registrovan u Hrvatskoj - rekao je Šurbatović.

On je zatim prokomentarisao navode da neki igrači nisu želeli da uđu u avion.

- Niko nije znao ko je ušao u avion, niko nije mogao ni da pretpostavi. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To nikako nije moglo da se vidi. Kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar prihvatam odgovornost, nema nikakvih problema - rekao je Šurbatović i dodao:

- Te stvari se dešavaju, što se tiče moje ostavke, ja sam još pre Evropskog prvenstva najavio da napuštam funkciju. Imamo mi o bitnijim stvarima da pričamo, ko će da zameni ove igrače, kako ćemo da se kvalifikujemo na Mundijal, zabrinut sam za naš fudbal.

Kruže priče da je predsedniku FSS-a Draganu Džajiću pozlilo kada je video s kojim avionom se putuje u Nemačku.

- Nikome nije pozlilo, nije niko od nas video hrvatsku zastavu, mi to nismo znali sve pred ulazak predsednika, kada me potpredsednik Nedimović nazvao i rekao za problem. Ja sam poslednji čovek koji bi angažovao hrvatski avion, a stojim i iza mog saradnika - rekao  je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, uz demanti spekulacije da je selektor Stojković ucenjivao Savez tokom pregovora oko novog ugovora.

- On je insistirao na novom ugovor pre nego što se ode na EURO, a Savez je odlučio da produži saradnju. Ja kao generalni sekretar sam morao to da odobrim - podvukao je Šurbatović.

 

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam