Eliminacija Srbije na radaru medija iz regiona - orlovi lete kući

26.06.2024

12:03

0

Autor: A. S.

Svesni su na Balkanu da je to veliki neuspeh

Eliminacija Srbije na radaru medija iz regiona - orlovi lete kući
Copyright MN Press

Rasplet grupne faze na Evropskom prvenstvu, pratili su svi mediji širom sveta, a veoma interesantno bilo je na Balkanu. Srbija, Hrvatska i Slovenija su jurile svoje mesto u drugoj fazi, a na kraju samo su zmajčeki ti koji će morati da produže smeštaj u Nemačkoj.

Remijem Srbije i Danske, orlovi su završili takmičenje, dok su Hrvati čekali da se poklope drugi rezultati, što se nije desilo.

Mediji u Zagrebu su sa velikom pažnjom pratili mečeve komšija u grupi C, jer je od raspleta duela Engleske i Slovenije, odnosno Srbije i Danske, zavisila i budućnost Hrvatske. Kako su oba meča okončana bez golova, kockasti su ostali bez šanse.

Jutarnji list donosi naslov: "Hrvatska ispala sa EURA, Slovenci slave istorijski uspeh, Srbi se vraćaju kući".

Hrvatski sajt "24sata.hr" u naslovu ističe "Orlovi lete kući, Danci ispred Slovenaca zbog gola pre sedam meseci!".

 

 

"Slovenija ide u osminu finala EP, Srbija ispala" - ravno je pisao hrvatski Indeks, a dešavanja u Nemačkoj su pratili i mediji u Crnoj Gori, pa su tako Podgoričke Vijesti u istakle: "Krah Srbije, bleda Engleska prva u grupi, Danska ispred Slovenije zbog boljeg učinka u kvalifikacijama".

Crnogorski Dan je bio nešto oštriji: "Još jedan rezultatski neuspeh Srbije".

Sarajevski Avaz se bavio analizom meča i sudijskih greški, pa su istakli i to da je Srbija možda oštećena za penal na meču protiv Danske, nakon što je Aleksandar Mitrović oboren u protivničkom šesnaestercu.

Mediji u Ljubljani očekivano hvale svoje fudbalere, a nisu propustili da istaknu i eliminaciju Srbije nakon dva remija i jednog poraza.

 

 

"Neverovatne scene iz Nemačke! Srbi izviždali i vređali reprezentativce. Srpski fudbaleri su posle meča želeli da se zahvale na podršci, ali su naišli na gnev navijača" - pišu Slovenskenovice.si.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike