Nacija je ovo čekala: Prve reči Piksija posle eliminacije sa Evropskog prvenstva!

25.06.2024

23:39

0

Orlovi se vraćaju kući

Nacija je ovo čekala: Prve reči Piksija posle eliminacije sa Evropskog prvenstva!
Copyright Tanjug/AP/Antonio Calanni

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva  remijem bez golova protiv Danske, ostala je poslednja u grupi C jer Engleska nije pobedila Sloveniju (0:0). Svoje utiske nakon meča izneo je selektor naše ekipe Dragan Stojković Piksi.

- Mogu da kažem da sam ponosan na momke, borili su se, dali sve od sebe, puno pretrčanih kilometara. Ako uđemo u dublju analizu, poraz protiv Engleza i izgubljeni bod nas je doveo u ovu situaciju. Mislim da smo ostavili dobar utisak, igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost. Predstavili su Srbiju na najbolji način - rekao je selektor i nastavio:

- Bila je tvrda utakmica, na taktičkom planu identična utakmica sa obe strane. Bilo je ogledalo u taktičkom smislu. Govori broj šansi... Znali smo da će tako biti. Znali smo da moramo da postignemo gol iz neke prilike. Bili su u boljoj poziciji jer im je bod odgovarao. Slovenija i Danska nisu pobedili nikog, sa nerešnim idu dalje. Neverovatno, ali istinito.

Prema rečima selektora, vreme je za analizu.

- Moramo da analiziramo šta smo radili, kako smo radili, da li je moglo bolje, da li nije. U jednom segmentu smo napravili pomak, a to je defanziva. Falio nam je gol, pobeda. Možda i one šanse protiv Slovenije. Sve to je doprinelo ovome. Idemo uzdignuta čela, nismo obrukali Srbiju - zaključio je selektor Orlova.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike