Stojković pred meč odluke: Od Danaca smo tri puta izgubili i vreme je da promenimo istoriju (FOTO)

24.06.2024

17:40

0

Autor: D. N.

Pred nama je duel u kojima imamo imperativ pobede

Stojković pred meč odluke: Od Danaca smo tri puta izgubili i vreme je da promenimo istoriju (FOTO)
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentcija Srbije odigraće sutra (21.00) utakmicu trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva. Protivnik će biti Danska koju moramo da pobedimo, kako bismo išli u osminu finala.

Pred novinarima, na konferenciji su bili selektor Dragan Stojković Piksi i defanzivac Strahinja Pavlović.

MN Press
 

Tokom razgovora sa novinarima, Stojković nije hteo konkretno odgovori na pitanje da li će početi sa dva klasična napadača, ili sa jednim. Takođe je naglasio da u našem nacionalnom timu vlada dobro raspoloženje, ali i dodao da će učiniti sve da se pobede Danci.

- Tri puta smo izgubili i sada je vreme da promenimo istoriju. Probaćemo sve što je do nas da dođemo do pobede - kazao je između ostalog Stojković.

Pavlović je i otkrio šta su mu rekli Danci koje poznaje, kao i kako se oseća trenutno, pošto je Stojković pre nekoliko dana rekao da je kolabirao na poluvremenu utakmice sa Slovenijom.

Obraćanje ste mogli da pratite iz minuta u minut.

Blog uživo:

17.38 - Kraj konferencije!

17.36 - Za Stojkovića - Danci su naglasili da je prednost Srbije u fizičkoj snazi. Da li misli da i Danci imaju tu prednost?

- Danska je kroz istoriju jaka zemlja i ima jake momke u svim sportovima, u fudbalu posebno. Uvek ste sjajni u fudbalu, iako smo se iz Katara vratili zajedno posle tri utakmice. Ali imam mnogo poštovanja za danski fudbal, trener je sjajan momak, igrači takođe. Fizički će biit težak izazov da budemo na istom nivou, posebno kada igrate sa timom koji je fizički veoma dobar.

Ali nije samo fizički bitan dao, vi imate i tehnički sjajne igrače na terenu. Posle Slovenije smo imali slobodan dan, igrači su proveli dan sa porodicama, posle smo imali dobar raspored i verujem da će moji igrači biti spremni za sutra i da će imati sjajnu utakmicu i da će svi uživati.

17.35 - Za Pavlovića - Stojković je otkrio da je Pavlović kiolabirao na poluvremenu sa Slovencima. Kako se sada oseća?

MN Press
 

- Sada je sve kako treba. Bilo je teško vreme i bilo mi je loše posle utakmice, sada je sve ok i sve će biti super za sutra.

17.33 - Da li je Danska opasnija kada Eriksen startuje ili kada neko mlađi počne?

- Eriksen je igrač koji je obeležio fudbalsku eru, njegova karijera je fenomenalna, meni je posebno drago da posle zdravstvenih problema da je među nama opet, da je živ, i da može da igra.

On je inteligentan igrač, zna sve sa loptom, ima tačnost i preciznost u pasu i šut koji je izuzetno opasan za golmane. Naši igrači imaju sve informacije o Danskoj, ali njega treba držati dalje od opasne zone i šuta, to će biti zadatak za naš vezni red. Inače je igrač svetske klase - rekao je Piksi.

17.31 - Posle sutrašnje utakmice više ništa neće biti isto?

Onda je Stojković uzvratio:

- Pojasnite mi šta to neće biti isto posle sutrašnje utakmice u srpskom fudbalu.

Odnosi u njemu, budućnost generacije..

- A, to... Analiziraćemo kada se završi, biće polemika ovakvih i onakvih, ali ne volim kad neko samo negativno gleda. Niko ne može da ospori da igrači trče i da se bore i da daju maksimalan napor, to niko ne može da ospori. EURO je skup najkvalitetnijih ekipa, sutra je jedna utakmica od velike važnosti, najvažnija u grupi jer ona određuje našu sudbinu i plasman.

Mi kao Jugoslavija, a mi smo prvi put ovde kao Srbija, samo imamo jednu pobedu protiv Norveške. Nemamo 50 pobeda, nekada treba biti realan i ne treba preterivati u nekim stvarima. Daćemo sve od sebe, Danska je fenomenalna ekipa, Eriksen, Hojlund, Vind, Mele... to ne sme da se potcenjuje, ali mi verujemo, mislimo da može da se igra sa njima.

17.30 - Šta treba da se uradi da igramo od starta kao od 46. minuta?

- Dobra konstatacija, to je problem koji želimo da popravimo, puno provodimo u razgovoru i za vreme sastanaka, ne smemo protivniku da dozvolimo dominaciju u prvih 15 minuta, to je bilo i protiv Austrije i Švedske, trudićemo se da to popravimo maksimalno.

Moguće je da taj strahovit pritisak protivnika i psihološka priprema da bude bolja, ali stalno insistiramo na tome, radimo analize. Mi smo ove dve utakmice odigrali dosta dobro i sa Englezima i sa Slovencima, nadam se da će i ova biti u istom ritmu i da ćemo se radovati više od njih - rekao je Stojković.

MN Press
 

17.27 - Koliko će biti promena i šta je zapisao danas, u crvenu fasciklu.

- Ništa, u njoj je tim koji će biti sutra. Šta vam znači to ako kažem da li su jedna, dve ili tri? Podsetiću vas, utakmica se igra 90 minuta, a ne ko će početi meč. Videćemo šta možemo da uradimo da utakmicu dovedemo u pravi tok.

Vi morate da imate oružje na klupi, ne možete bez toga, pa treba biti pametan da povučete neke poteze. Klupa je mnogo važna, oni su važniji od onih koji istrče na teren.

17.25 - Za Pavlovića, da li je pričao sa danskim fudbalerima koje poznaje?

Da, pričali smo o utakmici. Rekli su da možemo da pobedimo, to je sve što su rekli.

17.23 - Za Stojkovića - koga bi voleo da vidi kao heroja Srbije na ovom meču?

- Od prvog dana ih gledam kao tim i kada pobeđujemo i kada gubimo. Suzdržaću se za odgovor. Mislim da delujemo organizovano i timski i svi daju doprinos timu. Nema isticanja, fokusirani smo na to da je tim najvažniji.

A da sam zadovoljan njihovim ponašanjem, mi smo od 28. maja zajedno, to je 25 dana, besprekorno ponašanje i čudi me da se ponekad ne potuku, jer su toliko zajedno, to se dešava, ali oni su fini i nemam trunku primedbe. Kako u hotelu, tako i van hotela. To je ono što nas krasi, možda bi neko hteo da pokvari tu harmoniju, ali ne damo se.

17.21 - Protiv Danske imate sva tri poraza?

- Utakmice protiv Engleske i Slovenije su nam bile važne, ali se naredna ispostavila kao ključna. Danci igraju dosta ozbiljno. Nisu pobedili u prethodna dva kola, ali nisu izgubili. Poraženi smo tri puta od njih, ali ćemo učiniti sve da promenimo negativnu tradiciju.

17.20 - Raspoloženi ste na treningu, šta ste danas rekli Lazaru Samardžiću?

MN Press
 

- Raspoloženi smo, što ne bismo bili, sutra je veliki praznik fudbala. Pitao sam Lazara Samardžića je li može da igra sutra, kroz šalu, da li je spreman da igra. Rekao je da nije spreman - našalio se Piksi, a zatim nastavio.

- Kako nije spreman, jedva čeka da poleti!

17.19 - Za Pavlovića, da li znači podrška Novaka Đokovića?

- Mnogo nam znači jer je najbolji teniser svih vremena, ali ja lično nisam pričao sa njim.

17.18 - Da li je vreme da Srbija promeni strategiju u napadu?

- Razmišljamo o svim segmentima. Videćemo da li će da bude jedan ili dva napadača, U svakom slučaju biće najpametnija opcija na terenu.

17.17 - Počinje!

17.14 - Glavni sudija ovog meča biće Fransoa Leteksje iz Francuske.

17.03 - Jedan trening je odrađen jutros u Augzburgu, a ne u Minhenu, gde će biti odigran meč.

16.53 - Podsetimo, u našoj grupi prvi su Englezi sa četiri boda, Danci i Slovenci imaju po dva, a naš tim samo jedan.

Od Engleza smo izgubili, a sa Slovencima smo odigrali nerešeno. Tako da možemo da budemo i drugi i treći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike