UEFA još jednom kaznila Albance, oglasio se i FSS! Posle skandaloznih uvreda, nije stavljena tačka

23.06.2024

17:08

0

Autor: 24sedam

Skandalozno je bilo tokom utakmice Hrvatske i Albanije

UEFA još jednom kaznila Albance, oglasio se i FSS! Posle skandaloznih uvreda, nije stavljena tačka
Copyright MN Press

Evropska fudbalska unija (UEFA) je potvrdila da je kaznila Mirlinda Dakua, tačnije da ga je suspendovala. Nedugo zatim, saopšteno je i da je kažnjen Fudbalski savez Albanije, sa ukupno 47.500 evra zbog incidenata na meču protiv Hrvatske (2:2) u drugom kolu grupe B.

U saopštenju UEFA ističe da se je FS Albanije kažnjen sa 2.500 evra jer su navijači palili baklje tokom meča, sa 20.000 evra zbog upada grupe navijača na teren posle utakmice, kao i sa 25.000 evra zbog "prenošenja provokativnih poruka neprikladnih za sportski događaj".

Ostaje nejasno da li se "prenošenje provokativnih poruka neprikladnih za sportski događaj" odnosi na povike "Ubij Srbina", pošto je UEFA ranije saopštila da vodi posebnu istragu o tome.

Po saopštavanju vesti o izrečenim kaznama, oglasio se i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović. Kako je rekao, naš Savez će zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) tek kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

FSS je pre tri dana zatražio od UEFA najstrože moguće kazne za HNS i FSHF zbog povika "Ubij Srbina" koji su se čuli tokom meča između Hrvatske i Albanije u drugom kolu grupe B na EP. Navijači Hrvatske i Albanije su 19. juna u Hamburgu horski pevali "Ubij Srbina" tokom utakmice koja završena rezultatom 2:2.

Disciplinska komisija UEFA je danas zvanično saopštila da je HNS kažnjen sa ukupno sa 28.000 evra zbog paljenja baklji. UEFA je kaznila FSHF sa ukupno 47.500 evra zbog kako se navodi paljenja baklji, upada navijača na teren posle meča i "prenošenja provokativnih poruka neprikladnih za sportski događaj".

- Imaćemo zvaničan stav u vezi sa kaznama za HNS i FSHF kada kompletna istraga bude završena i kada UEFA bude donela konačne odluke po svim tačkama istrage, odnosno žalbe FSS i kada FSS bude zvanično obavešten o tome - rekao je Šurbatović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike