UEFA kaznila Albanca: Došlo na naplatu sramno vređanje Srbije

23.06.2024

16:25

0

Autor: 24sedam

Nažalost nije bio jedini, sve je počelo na tribinama

UEFA kaznila Albanca: Došlo na naplatu sramno vređanje Srbije
Fudbaleri Albanije na treningu - Copyright Profimedia

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) suspendovala je albanskog reprezentativca Mirlinda Dakua sa naredne dve utakmice zbog vređanja Srbije.

Podsetimo, ovaj skanadalozan potez desio se posle utakmice Evropskog prvenstva između Hrvatske i Albanije. Tada je preko megafona u ruke, opsovao Srbiju i Severnu Makedoniju i poveo pogrdno skandiranje.

- Disciplinska komisija je suspendovala igrača Fudbalskog saveza Albanije Mirlinda Dakua na ukupno dve (2) utakmice reprezentativnog timskog takmičenja UEFA za koje bi inače imao pravo igranja, zbog nepoštovanja opštih principa ponašanja i zbog kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja, kao za korišćenje sportskih priredbi za manifestacije nesportskog karaktera - stoji, između ostalog, u zvaničnom saopštenju UEFA.

To je nažalost bio samo nastavak "orgijanja" sa tribina, navijača oba tima. Čuli su se i povici "Ubij Srbina".

Zbog svog sramotnog ponašanja, Daku će biti kažnjen i od strane svog kluba, Rubina iz Kazanja.

Poslednju utakmicu grupne faze šampionata Evrope, Albanija će odigrati sutra protiv Španije od 21 čas (TV Arena sport Premium 2). Španci su trenutno prvi sa šest, dok je Albanija treća sa jednim bodom koji je osvojila baš u pomenutom duelu sa Hrvatima.

Profimedia
 

Tako, Daku neće moći da igra protiv Španije, kao ni na prvom narednom zvaničnom meču Albanije. Neće moći da igra u osmini finala EP ako Albanija izbori plasman u drugu fazu kontinentalnog šampionata.

U slučaju da Albanija bude eliminisana sa Eura, Daku neće moći da igra na startu Lige nacija protiv Ukrajine u septembru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike