Igrao za Srbiju na Mundijalu, sada je bodri sa tribina: Odrekao se luksuza, vozi polovni auto i pomaže deci Afrike (GALERIJA)

22.06.2024

21:40

0

Autor: P.K.

Osvajao je titule u "ligama petice", sada živi mirno i povučeno

Igrao za Srbiju na Mundijalu, sada je bodri sa tribina: Odrekao se luksuza, vozi polovni auto i pomaže deci Afrike (GALERIJA)
Subotić (krajnje desno) sa prijateljima - Copyright Printscreen/Instagram/subotic4

Bivši reprezentativac Srbije bodrio je "orlove" protiv Slovenije sa tribina stadiona u Minhenu i to poprilično inkognito, kako on to voli.

U pitanju je, pogodili ste, Neven Subotić (35), koji je igrao na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. On se rodio u Banjaluci, ali su njegovi emigrirali u Nemačku po početku rata. Živeo je tamo i u SAD, za čije mlađe selekcije je igrao, da bi se na kraju odlučio da brani boje Srbije u seniorima.

- Posle dužeg vremena ponovo sam bio na stadionu kao navijač na utakmici između Srbije i Slovenije u Minhenu. Bilo je to predivno iskustvo, i zbog toga što sam sreo ljude na tribinama sa kojima sam poslednji put igrao fudbal u parku pre 20 godina u Americi, ili poznanika iz Bosne koga isto tako dugo nisam video. Stadion je bio moje selo :) i onda smo u 95. minutu postigli izjednačujući gol, tako da je bilo i razloga za slavlje na kraju.

Za "orlove" je debitovao 2009. Na kraju je odigrao 36 mečeva, ali je reprezentativnu karijeru završio već 2013.

Igrao je u raznim klubovima u Nemačkoj, a najviše u Borusiji Dortmund, sa kojom je osvojio dve Bundeslige, DFB Pokal i igrao finale Lige šampiona. Izmenjao je posle još nekoliko klubova, da bi se penzionisao 2022. pošto je proveo sezonu bez kluba.

Subotić je specifičan fudbaler, ne samo zbog duge kose, već i jer se odrekao luksuza i luksuznog života, vozi mali, stari automobil, a vreme posvećuje putovanjima i svojoj fondaciji, koja se bavi problemima nedostatka pijaće vode u određenim delovima Afrike.

Imao je veliku kuću, luksuzne automobile, ali je sve to prodao i kaže da mu je to pomoglo da se oseća slobodnije i koncentriše na zaista važne stvari.

Zaista, poseban lik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike