Portugal silno do nokaut faze EP! Turci razbijeni za manje od sat vremena! (VIDEO)

22.06.2024

19:53

0

Autor: A. Š.

Ronaldo i drugovi u direktnom duelu overili prvo mesto u grupi

Portugal silno do nokaut faze EP! Turci razbijeni za manje od sat vremena! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

U petak uveče dobili smo prvu reprezentaciju koja se na kraju grupne faze oprašta od Eura, a u subotu popodne još jednog učesnika nokaut faze prvenstva Evrope u Nemačkoj. U direktnom duelu Portugal je razbio Tursku za manje od sat vremena i overio prvo mesto u grupi F - 3:0.

Neutralni ljubitelji fudbala sigurno su očekivali neizvesniju utakmicu, međutim Turci jednostavno danas nisu bili dorastao rival Ronaldu i drugovima. Istini za volju, Portugalci su sredinom prvog poluvremena dobili ničim izazvani poklon gol za 2:0 što je u potpunosti smer utakmice okrenuo u jednom pravcu.

Portugalci su se od starta meča nametnuli kao dominantniji rival, a to su krunisali iz prve prave prilike na meču golom Bernarda Silve u 21. minutu meča. Samo sedam minuta kasnije dogodila se situacija koja je prelomila meč. Portugalski reprezentativci povukli su obećavajuću polukontru, ali se Kanselo i Ronaldo nisu razumeli. Lopta je otišla u prazan prostor, a onda su Portugalci odjednom počeli da se raduju.

U prvi mah nikome ko je putem TV prijemnika nije bilo jasno na koji način se lopta našla u mreži Turaka, a onda je usporeni snimak pokazao nestvarnu grešku Akajdina koji je vratio loptu ka svom golmanu ne gledajući njegovu poziciju na terenu postigavši tako jedan od najbizarnijih auto golova u istoriji Eura.

Turci su pokušali da prebole šok autogol, ali to nisu uspeli da urade. Na trenutak su krajem prvog poluvremena nagovestili da bi mogli da unesu neizvesnost u meč, međutim u 56. minutu njihova poslednja linija je ponovo pukla. Kristijano Ronaldo i Bruno Fernandeš izašli su sami pred golmana Bajindira, a prva zvezda Portugalaca pomalo je iznenadila sve odlukom da u toj situaciji proigra saigrača i "prepusti mu" postizanje gola.

BLOG UŽIVO

KRAJ! Portugal je pobedio Tursku 3:0 i tako overio mesto u nokaut fazu Eura!

90. minut - Igraće se još pet minuta nadoknade vremena!

80. minut - Potpuno je umrtvljena utakmica. Apsolutno ništa vredno pomena nije se desilo na terenu u poslednjih 10-ak minuta utakmice. Očigledno je da fudbaleri obe reprezentacije jedva čekaju kraj utakmice.

70. minut - Arda Guler je uz ovacije sa tribina ušao u igru umesto Akguna. Nešto ranije kod Portugalaca Semedo je zamenio Žoaa Kansela.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović
 

 

63. minut - Pokušavaju Turci da dođu barem do počasnog gola, ali svi napadi koji su iole obećavali veću opasnost za Portugalce propali su u završnoj trećini terena.

58. minut - Dvostruka promena kod Turaka, Kenan Jildiz i Ismail Juksek zamenili Akturkoglua i Ajhana.

56. minut - GOOOL! Portugal je dao i treći gol! Kristijano Ronaldo je uradio nešto poptuno neočekivano u situaciji jedan na jedan za golmanom Turske. Odlučio se da proigra Bruna Fernandesa, koji je rutinski sproveo loptu u praznu mrežu.

51. minut - Deluje da Portugalci neće ništa prepustiti slučaju u nastavku meča. Ponovo su izašli visoko na polovinu rivala i snažnim pritiskom ne dozvoljavaju Turcima da razviju igru.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović
 

46. minut - Nastavljen je meč. Dvostruka promena kod Portugalaca, Neto i Ruben Neves zamenili su Leaa i Paulinju. Kod Turaka je Jazidži zamenio Kokčua.

45. minut - Posle jednog minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. Portugal - Turska 2:0.

43. minut - Akajdin zbog faula i Čelik zbog prigovora dobijaju po žuti karton.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović
 

39. minut - Leao je dobio žuti karton zbog simuliranja i napadač Milana zbog njega neće moći da igra u trećem kolu.

33. minut - Pokušavaju Turci da se vrate u meč, krenuli su ofanzivnije ka golu Portugalaca, ali je pitanje koliko će biti u mogućnosti da se oporave od šok gola kojeg su dali sami sebi.

28. minut - GOOOL! Portugal vodi 2:0! Imamo ubedljivo najčudniji gol na Euru, nije ga očekivao ni reditelj TV prenosa. Portugalci su bili u napadu, pogrešili u dodavanju, ali Akajdin nije gledao gde se nalazi istrčali golman Bajindir, pored kojeg je lopta prošla i završila u mreži.

21. minut - GOOOL! Vodi Portugal! Pukla je odbrana Turaka po levoj strani, lopta je došla do Bernarda Silve koji ovakve situacije rutinski rešava.

14. minut - Portugalci imaju više loptu u nogama, konkretniji su, ali im nedostaje bolji završni pas za konkretniju priliku pred golom Turske.

7. minut - Zapretili su i Turci, došli do prvog kornera, ali je defanziva Portugala odradila dobar posao.

2. minut - Prvi pokušaj na meču imao je Kristijano Ronaldo, ali njegov volej sa 10-ak metara malo iskosa sa desne strane nije bio previše opasan za golmana Turske.

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI

TURSKA: Bajindir - Čelik, Akajdin, Bardakdži, Kadioglu - Ajhan, Čalhanoglu - Akturkoglu, Kokču, Akgun - Jilmaz.

PORTUGAL: Dijogo Košta - Kanselo, Pepe, Dijaš, Mendeš - Paljinja, Vitinja - Silva, Fernandeš, Leao - Ronaldo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike