Austrija razbila Poljsku! San o nokaut fazi EP je živ! (VIDEO)

21.06.2024

19:54

0

Autor: A. Š.

Duel dve selekcije koje su poražene u prvim mečevima na šampionatu

Austrija razbila Poljsku! San o nokaut fazi EP je živ! (VIDEO)
Copyright Profimedia/Pawel Andrachiewicz/PressFocus

Dan broj osam na šampionatu Evrope u Nemačkoj počeo je trijumfom Ukrajine protiv Slovačke, a u drugom meču dana Austrija je razbila Poljsku i oživela san o plasmanu u nokaut fazu šampionata Evrope - 3:1.

U crveno-beli derbi začelja grupe D obe selekcije ušle su bez bodova na svom kontu, pa je utakmica imala dodatnu težinu s obizrom da je poraz značio izvesno pakovanje kofera za povratak kući posle uvodne runde šampionata.

To se nije toliko osetilo u igri Austrijanaca, koji su od starta meča nametnuli ritam igre koji njima odgovara. Brzo su stigli i do vođstva, već u 9. minutu kada je mrežu Ščesnog načeo Trauner, a nije ih poremetio ni izjednačujući gol Pjonteka na isteku pola sata igre.

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna reperezentacija. Poljacima nije uspeo da pomogne ni legendarni Robert Levandovski, s obzirom da je Braumgartner, nedugo pošto je napadač Barselone ušao u igru, u 67. minutu sjajno ispratio akciju Arnautovića i vratio Austriju u vođstvo.

Poljacima posle toga nije bilo povratka, a tačku na utakamicu stavio je Marko Arnautović sa bele tačke u 78. minutu meča.

BLOG UŽIVO

KRAJ! Austrija je savladala Poljsku 3:1!

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade vremena.

86. minut - Poljaci su razbijeni! Lajmer je obišao Ščesnog, ali je u petercu otišao suviše iskosa pa nije uspeo da loptu ubaci u praznu mrežu.

84. minut - Još jedna fantastična parada Ščesnog posle šuta Poša.

77. minut - PENAL! Sabicer je istrčao sam pred Ščesnog, obišao ga je ali ga je iskusni čuvar mreže oborio. Sudija pokazuje na belu tačku, a golmanu Poljske daje žuti karton! Arnautović daje gol u 78. minutu!

75. minut - Imali su Austrijanci veliku priliku da stave tačku na meč. Baumgartner je sjajno probio po desnoj strani, uputio povratnu loptu do Vimera koji je šutirao iz prve. Ščesni se ispružio i sačuvao mrežu.

67. minut - GOOOL! Ponovo vodi Austrija! Aranautović je uradio najveći deo posla, akciju je sjajno ispratio Baumgartner i bez mnogo problema savladao Ščesnog.

64. minut - Levandovski ekspresno dobija žuti karton.

59. minut - Nove promene na obe strane. Kod Poljaka meč je završen za Pjonteka u Buksu, koje su zamenili Levandovski i Sviderski. Danso je kod Austrijanaca zamenio Traunera. Ubrzo još jedna promena kod Austrijanaca, Mbenea je zamenio Pras.

54. minut - Igra se nešto otvorenije u uvodu drugog dela igre. Nekoliko poluprilika na obe strane, ali bez veće opasnosti za golmane.

AP Photo/Sunday Alamba
 

46. minut - Nastavljen je meč. Po jedna promena u obe selekcije tokom pauze. Kod Austrije Vimer je ušao u igru umesto Griliča, dok je kod Poljske Moder zamenio Pjotrovskog.

45. minut - Posle jednog minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. Prethodno je Zjelinski izveo perfektan slobodan udarac, ali je Penc bi još impresivniji na golu.

AP Photo/Sunday Alamba
 

42. minut - Pokušao je Sabicer sa preko 20 metara, šutirao je snažno, ali pored stative.

39. minut - Zicer za Sabicera. Fudbaler Borusije iz Dortmunda je izašao sam pred Ščesnog, koji je istrčao, skratio ugao i uspeo da odbrani.

30. minut - GOOOL! Izjednačili su Poljaci! Posle velike gužve u kaznenom prostoru Austrije, lopta je došla do usamljenog Pjonteka, koji je rutinski zatresao mrežu rivala.

26. minut - Sve više se greši na obe strane. Poljaci nikako da konretnije povežu redove, dok Austrijanci vrebaju priliku da udvostruče prednost.

18. minut - Prva prilika za Poljake. Zalevski je bio u odličnoj poziciji iskosa sa leve strane, ali je sa 10-ak metara šutirao preko gola.

9. minut - GOOOL! Vodi Austrija! Akcija je krenula iz auta, Trauner je sjajno skočio u kaznenom prostoru i glavom savladao Ščesnog.

8. minut - Nema previše uzbuđenja u uvodu meča. 

1. minut - Počeo je meč.

SASTAVI

POLJSKA: Ščensni – Bednarek, Davidovic, Kivior – Frankovski, Pjotrovski, Sliš, Zalevski – Zjelinski – Buksa, Pjontek.

AUSTRIJA: Penc – Poš, Trauner, Lajnhart, Mvene – Zevald, Grilič – Baumgartner, Lajmer, Sabicer – Arnautović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike