Piksi prvo rekao "Srbi ne umiru tako lako", a onda odbio da odgovori na jedno pitanje: Stojković nije želeo da priča o ovoj temi (VIDEO)

20.06.2024

18:24

0

Autor: D. N.

Orlove je u poslednjem trenutku spasio Luka Jović

Piksi prvo rekao "Srbi ne umiru tako lako", a onda odbio da odgovori na jedno pitanje: Stojković nije želeo da priča o ovoj temi (VIDEO)
Copyright Printscreen/TV Arena sport

Dragan Stojković Piksi može da bude zadovoljan bodom protiv Slovenije, kao i njegovi fudbaleri, kao i navijači fudbalske reprezentacije Srbije. Pošto se do njega došlo u poslednjim trenucima meča Evropskog prvenstva, u Minhenu, golom Luke Jovića.

Selektor Srbije prvo je dao izjavu za TV Arena sport, a onda je usledila i konferencija za novinare. Na početku je najavio borbu do kraja, pošto trenutno imamo jedan bod, pa nam je za prolaz dalje neophodna pobeda protiv Danaca u poslednjem kolu.

- Kao prvo, Srbi ne umiru tako lako. Ne predajemo se niti ćemo se predavati, verujemo do kraja i rezultat je došao kao nagrada za verovanje. Za mnoge je utakmica bila završena, za nas nije, ali teška utakmica, to smo znali, ovo je EURO, nije prijateljska utakmica, svaki gol je važan.

Ono što je važno za mene, jeste da smo kreirali mnogo šansi, ali nijedna lopta nije ušla u mrežu. Jednostavno danas nismo hteli da prihvatimo da izgubimo od Slovenije - kazao je Stojković uz dodatnu analizu utakmice u Minhenu.

- Teška utakmica u smislu statistike, mi smo u daleko većoj prednosti u odnosu na Slovence, i zbog broja šansi, šuteva, to je naš stil koji želimo, nekada ni 100 odsto šanse ne moraju da budu golovi - dodao je selektor Srbije, a onda dobio i pitanje od jednog novinara iz Engleske.

Tema je bila najava da će se naš nacionalni tim povući u slučaju da ne bude kazne za Albance i Hrvate zbog skandaloznih uvreda tokom međusobnog okršaja.

- Hvala za pitanje, ali pitajte me nešto o utakmici. Za mene to nije bitno. Nisam ništa pročitao zaista, ne znam tačno šta je rečeno - kazao je Stojković, a onda nastavio da odgovara na pitanja o meču koji je završen sa 1:1.

Pričao je o Joviću koji je bio čovek odluke, a ušao je sa klupe umesto Dušana Vlahovića.

- Od svakog igrača koji uđe očekujem da igra bude unapređena, verujem da je Luka Jović igrač kalibra i golgetera i da najmanju šansu može da pretvori u gol, zato je i ušao, kao i Sergej, Samardžić, dvojice po strani, to pokazuje da želimo rizik i to je Srbija, stvorili smo mnogo šansi, ali mislim da smo pokazali karakter i da smo pokazali da se ne predajemo.

Plan je bio naravno da pobedimo utakmicu, to govori i sastav tima koji sam izveo i ofanzivni broj igrača i bio bih razočaran i nezadovoljan da smo završili meč bez šuta na gol i šanse. Ovako ne mogu ništa da zamerim igračima. Borili su se, verovali i to je najvažnije.

Kao i protiv Engleza (poraz od 1:0), početak je bio veoma loš.

- Stalno radimo na tom jednom segmentu, tako i treniramo, govorimo da je početak meča važan, ali je važno i poluvreme, završnica. Naravno da moramo da budemo aktivniji, da koristimo prostor i da se ne greši u lakim pasovima. Odbrana je danas odradila vrhunski posao, nije lako igrati sa špicevima Slovenije, odradili su lavovski posao i svaka im čast na tome. Ali radimo na tome da budemo konstantni 90 minuta, ali nije lako, imate i protivnika.

Još jednom je dobio pitanje o Joviću...

- Volim Luku Jovića mnogo. Postigao je gol. Zato je ušao u igru. Uvek sam verovao u njega. Znam da mu uvek treba malo prostora. Ako se sećate jedan loš prijem protiv Engleske, to je za njega gol. Ovo je dobro za njegovo samopouzdanje. Svakom igraču je bitno da daju gol. Ovaj gol nam daje nadu da verujemo u naš san da prođemo dalje.

Kao i o učinku Saše Lukića i Ivana Ilića.

- Imao sam ideju danas, jer smo želeli pobedu, da dominiramo što se tiče tehničkih kvaliteta u odnosu na Sloveniju, jer su i Ilić i Lukić odlični tehničari i imaju odličnu viziju igre. Mislim da su dobro odigrali meč, mnogo su istrčali protiv Slovenije koja je sjajna ekipa. Cenim tehničke kvalitete kod igrača i te kako, Ilić ima dobru viziju igre i prekide, morao bi češče da koristi te slobodne udarce sa desne strane. Jedna teška utakmica - zaključio je Stojković čiji će tim za pet dana odigrati meč odluke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike