Milojević okupio vladare Srbije! Zvezda hvata zalet za Ligu šampiona sa nekoliko novih lica!

17.06.2024

18:56

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli, u nekompletnom sastavu, počinju pripreme za novu sezonu u kojoj će jedan od glavnih ciljeva biti novi plasman u evropsku elitu

Milojević okupio vladare Srbije! Zvezda hvata zalet za Ligu šampiona sa nekoliko novih lica!
Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Kratkotrajna pauza je završena… Samo nekoliko nedelja pošto su proslavili još jednu duplu krunu, fudbaleri Crvene zvezde su se u ponedeljak popodne okupili na stadionu „Rajko Mitić“ kako bi krenuli u pripremni period za sezonu u kojoj će imati jedan cilj više u odnosu na prethodnu.

Odbrana oba trofeja u nacionalnim okvirima se podrazumeva, ali crveno-beli će ovog leta, posle jedne godine pauze, ponovo morati u kvalifikacije za Ligu šampiona kako bi se izborili za mesto u kremu kontinentalnog fudbala.

Trener Zvezde Vladan Milojević danas je na najvećem srpskom stadionu pozdravio 26 fudbalera, dok će mu se nekolicina izabranika na raspolaganje staviti nešto kasnije, neko zbog obaveza u nacionalnim selekcijama, neko zbog dobijenog produženog odmora, a neko zbog povreda.

Milojević je u ponedeljak prozvao Miloša Gordića, Ivana Gutešu, Vuka Draškića, Ognjena Mimovića, Lazara Nikolića, Andreja Đurića, Veljka Milosavljevića, Milana Rodića, Viktora Radojevića, Dalsia Gomeša, Edmunda Ada, Luku Ilića, Nikolu Kneževića, Vasilija Kostova, Mirka Ivanića, Jovana Šljivića, Andriju Maksimovića, Aleksu Vasilića, Pitera Olanjinku, Jegora Pruceva, Uroša Kabića, Aleksandra Kataija, Veljka Vukojevića, Đorđa Rankovića, Žana Filipa Krasoa i Uroša Sremčevića.

Usled reprezentativnih obavezama na Evropskom prvenstvu, sa ekipom nisu Uroš Spajić, Nemanja Stojić i Srđan Mijailović, dok su Miloš Degenek, Adam Avdić i Vladimir Lučić povređeni. Ekipi će se naknadno priključiti Omri Glazer, Naser Điga, In Bom Hvang, Gelor Kanga, Kings Kangva i Šerif Endiaje.

Nova imena u Milojevićevom timu u odnosu na prolećni deo sezone su: Miloš Gordić, Andrej Đurić, Edmund Ado, Kings Kangva, Jegor Prucev i Uroš Kabić koji su se vratili sa pozajmicama, kao i četiri fudbalera koji su priključeni prvom timu iz juniorskih selekcija. Reč je o Veljku Vukojeviću koji je omladinac, kao i o kadetima Aleksi Vasiliću, Đorđu Rankoviću i Vasiliju Kostovu. Tu su i novajlije Dalsio Gomeš i Luka Ilić. 

Zvezda će letnje pripreme odraditi iz dva dela, a prva destinacija je Zlatibor na kom će crveno-bela ekspedicija biti od 19. do 29. juna. Tamo će odigrati jednu utakmicu, a rival će biti Mladost iz Lučana - 28. juna.

Od drugog dana jula Katai, Ivanić i drugovi će boraviti u Sankt Peterburg, a do 13. jula će u Rusiji odigrati tri kontrolne utakmice, protiv timova koji će biti naknadno objavljeni u terminima - 4, 8. i 12. jul.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike