"Lale" ubrale tri boda u Hamburgu! Holandija bolja od Poljske posle preokreta! (VIDEO)

16.06.2024

17:01

0

Autor: G. F.

Očekuje nas duel dve ekipe koje bi pobedom mogle da gotovo sigurno obezbede prolaz dalje već u 1. kolu

"Lale" ubrale tri boda u Hamburgu! Holandija bolja od Poljske posle preokreta! (VIDEO)
Slavlje Holanđana u meču sa Poljskom - Copyright Tanjug/AP/Petr David Josek

Fudbaleri Holandije pobedom nad Poljskom od 2:1 (1:1) otvorili su Evropsko prvenstvo. Golove za "lale" postigli su Gakpo i Veghorst, dok je strelac za Poljsku bio Buksa.

Odličnu utakmicu gledali smo u Hamburgu, baš pravu fudbalsku predstavu. Završeno je, moramo da konstatujemo, zasluženom pobedom ekipe selektora Ronalda Kumana, koja je u najvećem delu utakmice pokazivala više na terenu. I igre i taktike, pa čini nam se i želje.

Iako su pritisli rivala od prvog trenutka, prvi su morali da vade loptu iz mreže. Korner Poljaka odlično je izveden, a Buksa je glavom loptu smestio iza leđa golmana Verbrugena. Nije to pokolebalo "lale", nastavili su sa napadima i uspeli da poravnaju rezultat do poluvremena. Strelac je bio Gakpo, šutirao je, lopta je zakaćila nekog na putu ka golu i prevarila odličnog Ščensnog.

Dobar fudbal gledali smo i u nastavku, s tim što je sada bilo i perioda igre koji su pripadali Poljacima. 

A onda je Kuman napravio ispostaviće se fenomenalnu izmenu u 81. minutu, kad je Depaja zamenio Verghorst. Samo dva minuta kasnije u svom prvom kontaktu s loptom, uspeo je smesti loptu u mrežu i donese Holandiji pobedu i velika tri boda. U zavisnosti od ostalih rezultata u grupi D, Holanđanima će možda i to biti dovoljno za prolaz u narednu fazu.

Ne može se tvrditi sa sigurnošću, ali se ože konstatovati da je napravljen ogroman korak ka plasmanu u osminu finala. Iz preostala dva duela, sa Francuskom i Austrijom, Holandiji će najverovatnije biti dovoljan i bod, a moguće je da i bez njega mogu dalje kroz Euro.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, pobeda Holandije!

90(+2) - Pokušaj sa 20-ak metara, bez problema po Holanđane.

Igraće se još 5 minuta.

89. minut - Au, kakva šansa za Poljsku i kakva odbrana golmana Holandije!

86. minut - Poslednja izmena u Poljskoj, umesto Salamona igra Berešinski. Ake je van terena Van der Ven na terenu u redovima Holandije. Ni oni više nemaju prava na izmene.

83. minut - GOOOOOL! Vodi Holandija. Kako je pogodio selektor Kuman sa promenom! Prvi kontakt s loptom Veghorsta i odmah gol!

81. minut - Dvostruka izmena u redovima Holnadije. Izašli su Gakpo i Depaj ušli Frimpong i Veghorst.

77. minut - Kapitena Zjelinskog menja Pjotrovski.

74. minut - Nova pretnja Holanđana i novi šut preko gola.

70. minut - Kao da bi "lale" da se ušetaju u gol rivala. Sve im ide od noge dok ne dođu do završnog udarca, tada ili sami zabrljaju ili Ščensni odbrani.

68. minut - Opet lepa kacija Holandije, ali od "lepote" nema vajde.

62. minut - Nekoliko minuta pritiska Poljaka, potpuno drugčaija slika na terenu od one na koju smo navikli u prethodnih sat vremena. Reaguje Kuman, Simons i Ferman su na klupi, Malen i Vajnaldum na terenu.

59. minut - Dva šuta Poljaka u okvir gola Holandije, golman siguran oba puta.

54. minut - Probali su Poljaci, usledila je kontra "lala", Simons šutirao pored gola. Umesto Urbanjskog i Romaćuka u igri su Svidjerski i Sliš.

53. minut - Napadaju i napadaju Holanđani, ali im to ne donosi rezultat.

46. minut - Odmah velika šansa za Holandiju, gola nema.

Utakmica je nastavljena, očekujemo isti kvalitet fudbala kao u prvih 45 minuta. poljaci prvi menjaju, umesto Šimanskog na terenu je Moder.

Završeno je prvo poluvreme.

45. minut - Depaj, ode lopta koji centimetar pored stative.

45. minut - Još jedan neprecizan šut Holanđana.

42. minut - Nova strašna akcija Holanđana, Gakpo prebaciju gol sa nekih 6, 7 metara.

38. minut - Nekoliko minuta bez velkih šansi, ali ocena dosadašnjeg dela utakmice mora da bude visoka. Odličan fudbal igra se u Hamburgu, Holandija je bolji rival u svim segmetnima, osim onog koji pokazuje semafor i koji je najvažnijij.

31. minut - Zapretili su i Poljaci, golman Holandije na visini zadatka.

29. minut - GOOOOOL! Gakpo za 1:1! Bilo je sreće pri šutu asa Liverpula lopta je pogodila defanzivca, prevarila golmana i završila u mreži.

25. minut - Pritisak Holanđana je još veći posle primljenog gola, ali Poljaci se uspešno brane.

22. minut - U samo tri dodavanja došli su Holanđani do nove velike prilike, Depaj neprecizno šutira.

20. minut - Volječina Van Dajka sa nekih 11 metara i briljantna intervencija Ščensnog!

16. minut - GOOOOL! Vodi Poljska, strelac je Buksa! Iako je delovalo da će Holandija prva do prednosti, belo-crveni su iskoristili jedan prekid i poveli.

15. minut - Žuti kartona za Holanđane. Kažnjen je Ferman.

13. minut - Zapretili su i Poljaci, ali je akcija prekinuta zbog ofsajda, Na drugoj strani pokušao je Simons sa distance, lopta je otišla pored gola.

9. minut - Strašna akcija Holanđana, Rejnders neprecizan sa 10-ak metara.

6. minut - Holanđani su baš pritisli, Poljaci teško da mogu do lopte da dođu.

2. minut - Prvi je zapretio Gakpo, Ščensni oprezan izbacuje loptu u korner. Bio je to vrlo nezgodan udarac fudbalera Liverpula.

- Počela je bitka u Hamburgu!

- Intonirane su himne današnjih rivala, na podbacivanju novčića dobila je Poljska i "belo-crveni" će krenuti sa centra.

- Golman Holandije Bart Verbrugen treći je najmlađi čuvar mreže sa minutažom na Euru. Mlađi od njega bili su samo Viliam Šrojf iz tadašnje Čehoslovačke 1960. i Španac Iribar 1964. godine.

 

 

- Selektor Poljske iznenadio je izborom igrača za ovu utakmicu. Poznato je da Arkadijuš Milik zbog povrede nije na EP, pa se očekivalo da udarna igla bude Robert Levandovski, ali on meč počinje sa klupe.

 

 

POLJSKA (4-4-2): Ščensni – Frankovski, Salamon, Bednarek, Kivijor – Urbanski, Zjelinski, Ronačuk, Zalevski – Šimanski, Buksa.

 

 

HOLANDIJA (4-3-3): Verbrugen – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake – Shauten, Rejnders, Ferman – Simons, Depaj, Gakpo.

 

 

- Uvertira u duel bila je problematična pošto je među grupu navijača Holandije uletela osoba sa zlatnom sekirom. Policija je upotrebila suzavac, a zatim i vatreno oružje. Napadač je u bolnici i van životne opasnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike