Počinje EURO: Nemci su apsolutni favoriti, ali Škoti kažu "poštuj svakog i ne plaši se nikoga" (FOTO)

14.06.2024

07:05

0

Autor: D. N.

Na ulicama Minhena se očekuje oko 200 hiljada pripadnika "Tartan Armije"

Počinje EURO: Nemci su apsolutni favoriti, ali Škoti kažu "poštuj svakog i ne plaši se nikoga" (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader, File

Za reprezentaciju Srbije, Evropsko fudbalsko prvenstvo počinje u nedelju, ali zvanično večeras. Na stadionu u Minhenu će biti odigrana utakmica između nacionalnog tima domaćina, Nemačke i Škotske. Meč će početi u 21 čas (možete da pratite i na Arena Cloud-u).

Duel u kojem će pravdu deliti Francuz Klemen Turpan najavili su i selektori. Iako svi kažu da je "Manšaft" apsolutni favorit, Julijan Nagelsman "spušta loptu".

- Ovo je tek drugi put da je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Za fudbalere i mene kao selektora, učestvovati na šampionatu koji organizujete je jedinstvena prilika. Postoji i pritisak, ali i uživanje. Ako to uživanje budemo videli na terenu, imaćemo fantastičan turnir - kazao je Nagelsman čiji je tim jedan od favorita za osvajanje titule.

Kada je reč o Škotima, još ne znaju za prolaz dalje posle grupne faze na velikom takmičenju.

- Prva od tri utakmice u grupnoj fazi. Znamo šta moramo da uradimo da bismo se kvalifikovali i fokusirani smo na to. Utakmica je posebno važna jer je i otvarajuća i nadamo se da nećemo da podlegnemo tome. Jedna od mojih mantri je "poštuj svakog, ali se ne plaši nikoga". Znamo da su dobar tim, ali nadamo se da i mi možemo da pokažemo da smo takođe dobri - kazao je selektor Škota Stiv Klark koji može da računa na svih 26 fudbalera.

- Verujemo uvek u dobar rezultat, kada god izađemo na teren. Ako tako ne razmišljamo, koja je svrha? Spremili smo se dobro, svi su spremni, očekuju da budu izabrani i spremni da zaigraju - dodao je Klark.

Ishod večerašnjeg meča prognozirala je i danas "sveprisutna" veštačka inteligencija.

Prema ovom "izvoru", ključni fudbaleri Nemaca su Džamal Musiala, Kai Haverc i Liroj Sane. Isto tako se navodi da je ekipa pod Nagelsmanovim vođstvom u dobroj formi, a jaki su i u odbrani. Na drugoj strani, Škoti nisu pobedili u poslednjih sedam utakmica, nisu pozvani neki od ključnih igrača, pa je i to oslabilo tim. Tako da su autsajderi u ovom meču.

I kada se postavi pitanje o onom najvažnijem, ChatGPT "kaže" da će Nemci da pobede sa 3:0. I ako bude dobio šansu od početka, Niklas Fulkrug je prvi kandidat da bude strelac prvog gola. A ako to ne bude fudbaler vicešampiona Evrope, biće neko drugi iz "elfa". Teško da će biti neko od Škota.

I za kraj teksta, još jedna informacija. Kao i na svakom velikom takmičenju, Škoti će imati podršku "Tartan armije" i prema nekim procenama na ulicama Minhena se očekuje njih oko 200 hiljada.

Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
 

Naravno, jasno je da svi neće moći da uđu na stadion.

Inače, u grupi A su još i Mađarska i Švajcarska.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike