Transfer bomba u komšiluku! Gatuzo preuzeo splitski Hajduk

12.06.2024 | 20:36

Autor: D. N.

Iza sebe ima trofeje kao igrač, a odavno je u trenerskim vodama

Copyright Profimedia

Đenaro Gatuzo je novi šef stručnog štaba Hajduka iz Splita, zvanično je potvrđeno. Kako se dalje navodi, legendarni Italijan je sa "bilima" potpisao ugovor do leta 2026. godine, a u Split stiže sledeće sedmice na početak priprema. Tada će i zvanično biti predstavljen na "Poljudu".

U propratnom tekstu, uglavnom su informacije o karijeri Gatuza, kako igračkoj, tako i trenerskoj. Kao fudbaler je bio prvak sveta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige šampiona sa Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serije A, UEFA superkupa i talijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svetsko klupsko prvenstvo.

Kao trener, poslednji angažman imao je na klupi Olimpika iz Marselja, i radio je do februara. Pre toga je bio u Valensiji, Fiorentini, Napoliju i Milanu, kao i u Palermu, OFI-ju sa Krita i Pizi.

Igračku karijeru je započeo u Peruđi, a onda se preselio u Škotsku, tačnije redove Rendžersa. Onda se vratio u domovinu, zaigrao za Salernitanu, da bi 1999. godine potpisao za Milan. Za "rosonere" je igrao čak 13 sezona, a karijeru je završio u Sionu. Upravo je u švajcarskom timu i počeo da radi kao trener.

Gatuzo je sinonim za srčanost, pa se u Hajduku nadaju da će ona doneti i rezultate na terenu. Tačnije, titulu na koju čekaju još od 2005. godine.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam