Nemci kažnjavaju navijače u falsifikovanim dresovima, Englezi navode da je reč o spinu, uključila se i španska policija!

04.06.2024

12:57

0

Autor: A. S.

I situacija pored terena je zanimljiva

Nemci kažnjavaju navijače u falsifikovanim dresovima, Englezi navode da je reč o spinu, uključila se i španska policija!
Fudbaleri Nemačke - Copyright Profimedia

Do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj ostalo je još deset dana, a nažalost, nisu sve tekuće situacije samo sportske.

Navijači sa velikim nestrpljenjem čekaju na početak šampionata, ali, doživeli su i jednu neprijatnost. 

Naime, svakom navijaču nacionalnog tima je čast i zadovoljstvo da u dresu sa nacionalnim grbom isprati meč svoje države, međutim, mnogi nisu u mogućnosti da sebi priušte original, pa se odlučuju za jeftinije opcije.

Ali, uoči početka šampionata, kruže priče da će pojedini nacionalni savezi kažnjavati navijače koji nose falsifikat dres.

Tako se pojavila i vest da će navijač koji bude uhvaćen u falsifikovanoj majici morati da plati 8.000 dolara. Sve to navodno potiče od nemačkih zvaničnika koji tako žele da suzbiju falsifikovane proizvode.

Naime, nemački zvaničnici sprovode nasumične provere u transportu i na utakmicama, pa ukoliko se ispostavi da posedujete dres koji nije original, sledi kazna od oko 5.000 evra.

Nisu samo Nemci oštri povodom toga, već je i Španija u priči, a u Madridu je pre nekoliko dana došlo do zaplene više od 11 tona falsifikovanih majica fudbalskih reprezentacija koje su, kako navodi španska policija, bili namenjeni za snabdevanje nekoliko organizacija koje su nameravale da ih nelegalno prodaju tokom finala Lige šampiona i Evropskog prvenstva.

Sa druge strane, Englezi su objavili da njihovi navijači neće plaćati kazne, jer je prema njihovim inforamcijama reč o lažnoj informaciji i medijskom spinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike