Preponosan i prezadovoljan! Spajić srećan zbog povratka, prognozirao je i koliko "visoko" mogu Orlovi (FOTO/VIDEO)

01.06.2024

18:04

0

Autor: D. N.

Težak period je iza njega, priznao je defanzivac

Preponosan i prezadovoljan! Spajić srećan zbog povratka, prognozirao je i koliko "visoko" mogu Orlovi (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je sa pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a ekipa Dragana Stojkovića Piksija trenira u Staroj Pazovi. Danas su sa novinarima razgovarali Uroš Spajić i Veljko Birmančević.

- Osećaj je fantastičan, prezadovoljan sam, preponosan, srećan što sam ovde. Cilj mi je bio da pokušam se vratim u reprezentaciju, posle svega što je bilo, mislim na povredu  i pehove koje sam imao. Drago mi je da je sve ispalo dobro, prošao sam težak period, uspeo da se vratim u formu i reprezentaciju.

MN Press
 

Uvek sam se vodio time da bi nešto postigao, moraš da daš celog sebe, svi imaju uspone i padove, imao sam i ja tešku povredu, ali sam iz nje izašao još jači. Drago mi je da nisam odustajao, da sam dao celog sebe, drago mi je da ljudi to prepoznaju i zbog toga hvala na lepim rečima selektoru. Moje je da nastavim tim putem, dajem maksimum i tako doprinesem rezultatima tima - kazao je fudbaler Crvene zvezde, a zatim dobio pitanje da li sebe vidi među starterima.

- To je pitanje za selektora, mislim da savko od nas koji se nalazi na spisku očekuje da igra, svi imaju želju da doprinesu, da igraju, da budu deo tima. Konkurencija je dobra, hvala bogu svi smo zdravi, nije situacija kao pred Katar.

Defanzivac "Orlova" i crveno-belih je takođe prokomentarisao grupu u kojoj se još nalaze i Engleska, Danska i Slovenija.

- Jako teška, znamo da su Englezi jedni od favorita, realno borićemo se za plasman u narednu fazu, drugo mesto je neka realnost, imamo opciju i za treće, mnogo razloga za optimizam. Da odemo u Nemačku sa samopouzdanjem koje smo imali u kvalifikacijama za Katar i da budemo ekipa, tim. Mislim da onda imamo šanse.

MN Press
 

Do početka kontinentalnog šampionata ostalo je još malo. Turnir u Nemačkoj će da počne 14. juna, a naš nacionalni tim će svoj prvi meč da odigra dva dana kasnije, sa Englezima.

Ali do odlaska na EURO 2024, naš tim će odigrati dva test meča, sa Austrijom i Švedskom.

- Važni su nam i mečevi protiv Austrije i Švedska, pre svega na psihološkom planu. Ubeđen sam da ćemo biti i spremni i motivisani. Nema kalkulacija, bez obzira što ti mečevi neće biti pokazatelji našeg izdanja na Evropskom prvenstvu - zaključio je Spajić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike