Zvanično! Zvezda se oprostila od Afrikanca, Amerikanci mu poželeli dobrodošlicu (FOTO)

30.05.2024

19:31

0

Autor: D. N.

Novi transfer iz Ljutice Bogdana preko Atlantika

Zvanično! Zvezda se oprostila od Afrikanca, Amerikanci mu poželeli dobrodošlicu (FOTO)
Copyright FK Crvena zvezda

Osman Bukari je i definitivno napustio Crvenu zvezdu i potpisao za Ostin, člana MLS-a. O odlasku brzonogog fudbalera iz Gane se već pričalo, a sada je sve dobilo zvaničnu potvrdu.

Stigla je i potvrda iz Sjedinjenih Američkih Država, a nazvanično crveno-belima će na ime obeštećenja pripasti sedam miliona evra, a ugovor je na tri i po godine, uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Zatim je objavljen i klip sa nekom od golova Bukarija, uz komentar "Iz Gane sa ljubavlju".

- Motivisan sam i uzbuđen jer sam postao član Ostina. Učiniću sve što mogu da pomognem timu, gradu i navijačima da ostvare svoje ciljeve - kratko je rekao 25-godišnji Bukari.

Ostin je trenutno na petom mestu tabele Zapadne konferencije MLS-a sa 23 boda iz 16 utakmica, a prvi je Solt Lejk sa 30. Slede dva tima iz Los Anđelesa, Galaksi (Dejana Joveljića) sa 28 i FK Los Anđelesa sa 27. kao i Minesota koja ima 25.

Da je došlo do kraja saradnje, potvrdila je i Zvezda.

- Još od prvog sprinta na Marakani si nam pokazao koliko ćeš da juriš za Zvezdnim uspesima. A kada si postigao jedan od najlepših golova u istoriji večitih derbija, znali smo da je to to i da si rezervisao posebno mesto u srcima svih zvezdaša. Golom protiv Mančester sitija si celom svetu pokazao ono što smo mi dobro znali - Osman Bukari je fantastičan fudbaler.

Nakon 91 utakmice i 28 golova čistog uživanja u tvojoj igri, vreme je da se oprostimo. I da, Zvezda će zauvek biti tvoja kuća!

Hvala za sve, Buka - stoji u objavi crveno-belih.

Podsetimo, u Ameriku je pre nekoliko meseci otišao i Jovan Mijatović, i to u Njujork. Tako da će sada odmeravati snage bivši saigrači. Nešto duži staž preko Atlantika ima Joveljić koji je takođe nosio Zvezdin dres.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike