Piksijev kolega objavio spisak: Evo sa kojim timom Danci idu na EURO

30.05.2024

16:06

0

Autor: D. N.

Svi ostali selektori iz ove grupe ovo su već obavili

Piksijev kolega objavio spisak: Evo sa kojim timom Danci idu na EURO
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Danske jedan je od protivnika Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Pre nekoliko dana je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio spisak, danas je to učinio i njegov kolega Kasper Hjulmand.

- Ovo je snažna ekipa koja je dobra kombinacija mladih i iskusnih igrača, koji će se boriti u crveno-belom dresu, sa hiljadama navijača na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Selektor Hjulmand je izabrao 26 fudbalera, uključujući Rasmusa Hojlunda, Kaspera Šmajhela, Andreasa Skov Olsena, Simona Kjera, Jakoba Brun Larsena, Kristijana Eriksena i Pjer Emila Hojberga

Na spisku su tri golmana, pet defanzivaca, četiri zadnjih veznih, šest vezista, po dva krilna napadača (desnih i levih) i četiri napadača - navedeno je na sajtu Fudbalskog saveza Danske.

 

 

Konačan spisak mora da bude poslat u UEFA 7. juna, ako ne bude povreda. Ako ih bude, dozvoljene su zamene. Posle 7. juna dozvoljene su samo u slučaju ozbiljnih povreda.

Ekipa se okuplja u ponedeljak i odigraće dve test utakmice sa Švedskom i Norveškom, 5. i 8. juna. Ulaznice za oba meča su skoro rasprodate, a prva utakmica na Prvenstvu je 16. juna u Štutgartu, sa Slovenijom.

Podsetimo, u grupi su Srbija, Danska, Engleska i Slovenija. Takođe, podsećamo da će i naš nacionalni tim odigrati test meč sa Šveđanima, 8. juna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike