Piksi objavio konačan spisak: Ima iznenađenja, tu je trio iz Superlige!

28.05.2024

09:00

0

Autor: A. S.

A sada slede pripreme

Piksi objavio konačan spisak: Ima iznenađenja, tu je trio iz Superlige!
Fudbalska reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

Sa velikim nestrpljenjem se čeka na početak Evropskog prvenstva, pa je svaka informacija koja se tiče reprezentacije Srbije naročito interesantna, u čemu svakako prednjači sastav ekipe.

Povrede su unele nemir među Orlovima, naročito Aleksandar Mitrović, takođe, noćas je objavljeno da je Nemanja Radonjić rešio da se povuče iz nacionalnog tima sve dok je Piksi na mestu selektora, a selektor je rešio da obelodani širi spisak sa čak 35 imena. Nije želeo Stojković da isključi nekoga od igrača, ali sada je vreme za kraći i krajnji spisak putnika u Nemačku, a na njemu se nalaze:

GOLMANI

Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi)

ODBRANA

Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Pavlović (RB Salcburg), Miloš Veljković (Verder Bremen), Srđan Babić (Spartak Moskva), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Nemanja Stojić (TSC)

SREDINA

Nemanja Gudelj (Sevilja), Dušan Tadić (Fenerbahče), Andrija Živković (PAOK), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Filip Kostić (Juventus), Saša Lukić (Fulam), Filip Mladenović (Panatinaikos), Ivan Ilić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Mijat Gaćinović (AEK), Lazar Samardžić (Udineze), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Veljko Birmančević (Sparta Prag)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Dušan Vlahović (Juventus), Petar Ratkov (RB Salcburg), Luka Jović (Milan)

Printscreen/FSS
 

U Nemačkoj definitivno neće biti Nemanje Radonjića i Strahinje Erakovića, a tu su oporavljeni Nemanja Gudelj i trio iz Superlige: Nemanja Stojić, Uroš Spajić i Srđan Mijailović. Takođe, u Nemačku putuje i Veljko Birmančević.

Pripreme reprezentacije Srbije zvanično će početi 1. juna, dok ih prvo okupljanje u Staroj Pazovi očekuje već danas. Srbija potom 4. juna u Beču igra prijateljsku utakmicu sa Austrijom, a četiri dana kasnije sa Švedskom u Stokholmu.

Evropsko prvenstvo, na kome je Srbija u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, Orlovi otvaraju 16. juna, upravo sa Englezima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike