Veliki skandal u Premijer ligi! Prvotimac Vest Hema optužen zbog klađenja po četiri tačke!

23.05.2024

17:39

0

Autor: P.K.

Istraga je trajala devet mesec i na kraju su ga optužili

Veliki skandal u Premijer ligi! Prvotimac Vest Hema optužen zbog klađenja po četiri tačke!
Lukas Paketa, arhiva - Copyright Profimedia

Skandal za skandalom u Premijer ligi! Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je vezistu Vest Hema Lukasa Paketu za četiri navodna kršenja pravila o klađenju! Ovaj 26-godišnji fudbaler je u septembru ispitan, a mesec dana posle toga je omogućio istražnim organima pristup svom telefonu.

Istraga FA je pokrenuta zbog sumnjivih obrazaca klađenja vezanih za žuti karton koji je brazilski internacionalac dobio u nadoknadi vremena tokom remija Vest Hema 1:1 sa Bornmutom na otvaranju sezone u avgustu prošle godine.

U saopštenju FA objavljenom u četvrtak stoji:

- Lukas Paketa iz Vest Hema je optužen za nedolično ponašanje u vezi sa navodnim kršenjem pravila FA E5 i F3.

Igrač se oglasio svojim saopštenjem:

- Veoma sam iznenađen i uznemiren što je FA odlučila da me optuži. Tokom devet meseci, sarađivao sam u svakoj fazi njihove istrage i pružio sve informacije koje sam mogao. Negiram sve optužbe i boriću se svim snagama da očistim svoje ime. Zbog trenutnog procesa, neću davati dalje komentare.

Igrač je optužen za četiri kršenja FA pravila E5.1 u vezi sa svojim ponašanjem na utakmicama Premijer lige protiv Lester Sitija 12. novembra 2022; Aston Vile 12. marta 2023; Lids Junajteda 21. maja 2023; i AFC Bornmuta 12. avgusta 2023.

Navodi se da je direktno pokušao da utiče na tok, ponašanje ili bilo koji drugi aspekt ovih mečeva namerno tražeći da dobije karton od sudije kako bi na neprikladan način uticao na tržište klađenja i omogućio jednoj ili više osoba da profitiraju od klađenja.

- Lukas Paketa je takođe optužen za dva kršenja FA pravila F3 u vezi sa navodnim neuspesima u skladu sa pravilom FA F2. Igrač ima rok do 3. juna 2024. da odgovori na ove optužbe, uz mogućnost zahteva za produženje ovog roka. FA neće davati dalje komentare do zaključka ovog slučaja – piše u saopštenju.

Prošlog leta je otkazan transfer od 80 miliona funti koji je Mančester siti planirao za dovođenje Pakete iz Vest Hema, upravo zbog istrage FA o klađenju.

Sporazum od 80 miliona funti je bio postignut u principu pre nego što je Vest Hem obavešten da je brazilski internacionalac predmet istrage FA zbog navodnih kršenja pravila o klađenju. Istraga je započela kada je veći broj opklada nego obično stavljen u Brazilu na to da će Paketa dobiti žuti karton u domaćoj utakmici Vest Hema protiv Aston Vile 12. marta.

Paketa je dobio žuti karton od sudije Krisa Kavanaga u 70. minutu zbog starta na Džonu Mekginu. U utakmici protiv Lidsa, Paketa je dobio žuti karton u 65. minutu od sudije Pitera Benksa zbog kasnog starta na Krisensiju Samervilu. Na otvaranju ove sezone Paketa je dobio žuti karton u 93. minutu od Benksa zbog guranja protivnika.

Opklade su postavljene sa naloga registrovanih u Paketi, ostrvu kod Rija de Žaneira, ali opklade nisu postavljene od strane Pakete i on negira bilo kakvu nepravilnost. Opklade su prijavljene Međunarodnoj asocijaciji za integritet klađenja koja je obavestila FIFA i FA.

Paketa ima još tri godine ugovora sa Vest Hemom. On je prošle sezone dobio devet žutih kartona za klub i reprezentaciju. Ove sezone je dobio 15 žutih kartona u 45 utakmica za Vest Hem i Brazil.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike