Ni Lev, ni Viljaš-Boaš: Rusi imenovali selektora, legendu svoje zemlje

23.07.2021

17:29

0

Nasledio je Stanislava Čerčesova

Ni Lev, ni Viljaš-Boaš: Rusi imenovali selektora, legendu svoje zemlje
Copyright MN Press

Stanislav Čerčesov od pre 15-ak dana nije više selektor fudbalske reprezentacije Rusije, a na njegovo mesto je došao Valerij Karpin.

Kako je potvrđeno na sajtu nacionalnog saveza, ugovor će važiti do kraja ove godine, uz mogućnost produženja. Istovremeno, Karpin će raditi i kao šef stručnog štaba Rostova.

– Valerija Karpina ne moramo posebno da predstavljamo. Bio je jedan od najboljih igrača svoje generacije. Imao je blistavu karijeru u klubovima i reprezentaciji. Kada je završio igračku karijeru stekao je bogato trenersko iskustvo, uključujući i rad u Rostovu. Reprezentacija je za njega novi izazov. Videli smo da to želi i da postoji volja – naveo je predsednik saveza Aleksandar Djukov.

⚡️ Валерий Карпин – новый главный тренер сборной России. Контракт со специалистом будет действовать до 31 декабря 2021…

Posted by Сборная России по футболу on Петак, 23. јул 2021.

Na angažmanu se zahvalio i Karpin koji je tokom bogate igračke karijere nosio dres Sporta iz Talina, CSKA, Fakela, moskovskog Spartaka, Real Sosijedada, Valensije i Selte iz Viga.

Kao trener je radio u Spartaku, Majorki i Torpedu Armaviru.

– Hvala ruskom savezu na poverenju. Poziv u reprezentaciju, kako za igrača, tako i za trenera je velika čast. Za mene je ovo zanimljiva i veoma odgovorna faza u trenerskoj karijeri. Sada se srećemo sa kvalifikacijama za Mondijal u Kataru. Učinićemo sve da rešimo taj problem – kazao je Karpin.

Ranije se spekulisalo sa nekoliko imena, naslednika Čerčesova. Pominjao se i Joakim Lev, ali i Andre-Viljaš Boaš. Kao i Sergej Semak i Leonid Slutski.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike