UEFA donela kontroverznu odluku! Određen sudija za finale Lige šampiona!

13.05.2024

17:42

0

Autor: A. Š.

Zli jezici će pričati da je radila „debela“ veza…

UEFA donela kontroverznu odluku! Određen sudija za finale Lige šampiona!
Slavko Vinčić - Copyright Profimedia

Najvažnija fudbalska klupska utakmica u sezoni je tek zakazana, a već je prati jedna velika kontroverza. Borusija Dortmund i Real Madrid sastaće se 1. juna od 21 sat na „Vembliju“ u finalu Lige šampiona, a deljenje pravde na meču svih mečeva dodeljena je slovenačkom arbitru Slavku Vinčiću.

Slovenac svakako ne spada u red elitnih arbitara na Starom kontinentu, a ima i jednu veliku mrlju iz prošlosti, s obzirom da je pre nekoliko godina u policijskoj akciji hapšen u društvu sa srpskom starletom Tijanom Ajfon.

Zli jezici bi mogli da odu i korak dalje, pa da tvrde kako je u odluci da Slovencu bude dodeljen spektakl na legendarnom londonskom stadionu velikog uticaja imala zemaljska veza sa najvišeg vrha u Nionu.

Kako bilo, jedna nepoznanica oko predstojećeg finala elitnog takmičenja je rešena. Podsetimo, Vinčić poseduje znak UEFA od 2010 godine i ovo će mu biti drugo internacionalno klupsko finale, s obzirom da je 2022. godine sudio meč za titulu Lige Evrope između Rendžersa i Ajntrahta.

Ove sezone slovenački arbitar sudio je sedam mečeva u Ligi šampiona, uključujući revanše osmine (Bajern – Lacio) i četvrtfinala (Borusija Dortmund – Atletiko Madrid) elitnog takmičenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike