Partizan pobedio - konačno! Majstorija Saldanje, Jovanović apsolutni heroj Humske! (VIDEO)

12.05.2024

18:29

0

Autor: A. Š.

Za razliku od domaćina, Lučanci nemaju imperativ osvajanja bodova

Partizan pobedio - konačno! Majstorija Saldanje, Jovanović apsolutni heroj Humske! (VIDEO)
Mateus Saldanja slavi gol sa saigračima - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana pobedili su prvi put posle pet superligaških utakmica bez trijumfa. Posle četiri poraza, u prošlom kolu su odigrali nerešeno sa Napretkom, a crni niz su prekinuli danas u Humskoj protiv lučanske Mladosti - 3:0.

Imali su izabranici Alberta Nađa dodatni pritisak pred današnji izlazak na teren, s obzirom da je TSC u derbiju kola nešto ranije pobedio Čukarički i privremeno zaseo na drugo mesto. Ipak, nije to okovalo noge crno-belima, koji su od starta preuzeli inicijativu.

Već u 5. minutu stigli su i do gola preko Saldanje, ali je on poništen posle asistencije iz VAR sobe. Ljutili su se tada malo svi crno-beli na stadionu u Humskoj, međutim video tehnologija im je "pomogla" u finišu prvog poluvremena, kada je preinačila odluku pomoćnog sudije o ofsajdu, posle gola Natha za vođstvo.

Vođstvo, ipak, nije donelo mir u Humskoj. Umesto da još snažnije jurnu ka golu rivala, među crno-bele se uvukla neka nervoza, pa je u drugom poluvremenu "kestenje iz vatre" morao da vadi, još jednom ove sezone maestralni, Aleksandar Jovanović.

Iskusni čuvar mreže potvrdio je ponovo reprezentativni kalibar kada je sredinom drugog dela igre skinuo nekoliko zicera fudbalerima lučanske Mladosti, koji su na kraju surovo kažnjeni za silne promašaje majstorskim golom Mateusa Saldanje i pogotkom Baždara u nadoknadi vremena posle velikog kiksa golmana Saše Stamenkovića.

Blog uživo:

KRAJ! Partizan je pobedio lučansku Mladost 3:0!

90+3 - GOOOL! Baždar je kaznio poigravanje Stamenkovića u svom kaznenom prostoru!

86. minut - GOOOL! Saldanja stavlja tačku na meč u Humskoj, majstorijom sa preko 20 metara!

83. minut - Još jednom je pokušao Saldanja, iskosa sa desne strane ovoga puta je šutirao iz mrtvog ugla i pogodio Stamenkovića pokraj bliže stative.

78. minut - Nova promena kod gostiju, Divac je zamenio Varjačića. Ubrzo dvostruka promena i kod crno-belih, Janković je zamenio Severinu, a Goh Kalulua.

76. minut - Jovanović je apsolutni heroj utakmice, ako Partizan sačuva vođstvo. Veličković je još jednom imao zicer da zatrese mrežu crno-belih, ali je sjajni čuvar mreže još jednom potvrdio reprezentativni kalibar.

73. minut - Pokušao je Kastiljo sa distance, šutirao je snažno, ali preko prečke.

72. minut - Nova velika prilika za goste, ovoga puta Jovanović nije morao da interveniše jer je Veličković iz odlične pozicije glavom šutirao preko gola.

66. minut - Prva promena u Partizanu, Kastiljo menja Zahida.

63. minut - Jovanović je kao hobotnica u ovom momentima. Najzaslužniji je za to što Partizan u prethodna tri minuta nije primio gol.

62. minut - Još jedna velika prilika za Mladost i nova bravura golmana Partizana, ovoga puta posle šuta glavom Tumbasevića.

61. minut - Prva prilika za goste. Silue je odlično šutirao, ali je Jovanović sačuvao koncentraciju i uspeo je da interveniše.

60. minut - Pejović dobija žuti karton zbog faula nad Saldanjom.

53. minut - Saldanja je imao veliku priliku da duplira prednost Partizana, ali je njegov lukav pokušaj uspeo da osujeti Stamenković.

50. minut - Prvi je u nastavku meča, posle sjajnog soloprodora zapretio Saldanja.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. U Partizanu nije bilo promena u odnosu na početak meča, kod gostiju pored dve prinudne iz prvog dela meča u nastavku će umesto Bojića igrati Silue.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Posle šest minuta nadokande završen je prvi deo igre. Partizan vodi protiv Mladosti 1:0.

45+1 minut - Natho je pokušao iz slobodnog udarca, ali je Stamenković bio siguran.

42. minut - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Natho! Posle dobre kombinacije, Izraelac je pogodio mrežu domaćina, ali je pomoćni sudija ispod istočne tribine podigao ofsajd zastavicu. Ovoga puta, VAR je bio na strani Valjka, koji je do vođstva stigao posle video provere.

40. minut - Pokušao je lukavo Kalulu, ali je lopta otišla preko prečke!

35. minut - Meč je nastavljen posle skoro pet minuta. 

30. minut - Meč je u prekidu! Žestok sudar golmana i jednog fudbalera Mladosti, kojima se ukazuje pomoć na terenu. Obojica momaka morali su da napuste meč. Stamenković je na golu umesto Samčovića, Joksimovića na terenu Žunić.

28. minut - Pokušao je Severina, šutirao je pravo u golmana.

26. minut - Prilika za Partizan! Pokušali su Stojković, Zahid, pa Saldanja, ali su gosti uspeli da se odbrane.

21. minut - Mirno je u Humskoj sredinom prvog poluvremena, nema baš nikakvih uzbuđenja.

12. minut - Natho je stigao do peterca, šutirao, ali je golman gostiju pravovremenim istrčavanjem skratio ugao i uspeo da sačuva mrežu.

5. minut - PONIŠTEN GOL! Saldanja je bio strelac, ali posle asistencije iz VAR sobe ustanovljeno je da je Brazilac bio u ofsajdu!

I iz drugog ugla...

3. minut - Prvi pokušaj na meču imao je Zahid.

1. minut - Počeo je meč u Humskoj! Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine.

15.30 - Poznati su i starteri.

Peartizan: Jovanović, Stojković, Kovačević, Saničanin, Antić, Ovusu, Natho, Severina, Zahid, Kalulu, Saldanja.

Mladost: Samčović, Andrić, Joksimović, Leković, Varjačić, Tumbasević, Pejović, Ćirković, Udovičić, Bojić, Veličković.

15.00 - Sudija će biti Predrag Janjuš, a utakmicu uz tekstualni prenos na našem portalu (uz najvažnije detalje u FULL HD) možete da pratite i na Premiumu 1 TV Arena sport. Meč u Humskoj počinje u 16.30.

14.55 - Evo i izjave šefa struke Partizana, Alberta Nađa.

- Iako ishod u Kruševcu smatram negativnim rezultatom, smatram da smo izašli na teren mnogo bolje nego protiv Vojvodine. Imali smo 26 ili 28 šuteva na gol, 14 u okvir, imali deset stoodstotnih šansi. Toliko nismo u poslednjih nekoliko utakmica zajedno. Mislim da smo igrali brže u napadu nego ranije.

Partizan će uvek da napada, ali da bi napadao, moraš dobro da se braniš. To ćemo probati što pre da rešimo. Ima napretka u ofanzivnom smislu, ali je problem defanzivna transformacija. Radili smo na tom segmentu tokom nedelje. To nam je problem duži period - kazao je Nađ

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike