Mbape dobio ocenu dva od 10, slavni Lekip uništio PSŽ posle poraza: "Ovo je bio pravi košmar"!

08.05.2024

14:00

0

Autor: P.K.

"Igrači tehnički krhki, slabi, neefikasni... Ovo nije za Zlatnu loptu" - francuski list bez milosti

Mbape dobio ocenu dva od 10, slavni Lekip uništio PSŽ posle poraza: "Ovo je bio pravi košmar"!
Kilijan Mbape posle poraza od Borusije - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Kilijan Mbape našao se na oštrom udaru najpoznatijeg sportskog lista sveta, francuskog Lekipa, koji mu je posle debakla Pari Sen Žermena protiv Borusije Dortmund dobio ocenu dva!

Maksimalna ocena je 10, tako da je jasno koliko list smatra Mbapea odgovornim za ispadanje PSŽ-a iz Lige šampiona.

Mbape je jedan od najboljih igrača sveta, ali je bio nemoćan dok je sjajni Dortmund igrao i koristio 1:0 iz prvog meča, da bi i u revanšu izborio isti rezultat i impresionirao sve.

Gol Matsa Humelsa u drugom poluvremenu bio je dovoljan da obezbedi pobedu ukupnim rezultatom 2:0 i mimo svih očekivanja stavi Dortmund u finale Lige šampiona, gde će na Vembliju 1. juna igrati protiv Real Madrida ili Bajern Minhena.

Mbape je bio blizu da se upiše u strelce kasno u igri kada je njegov udarac pogodio prečku - treći put te večeri da su ljudi Luisa Enrikea pogodili okvir.

Lekip nije imao milosti.

Napadaču je dodeljena samo dvojka od deset, a njegova verovatno poslednja utakmica u Ligi šampiona sa PSŽ-om proglašena je "košmarom". A on sam je ocenjen kao "tehnički slab", kao i da je Humels dominirao njime.

- Njegova poslednja utakmica sa Parizom u Ligi šampiona izgledala je kao noćna mora. Postavljen na levoj strani, napadač je dugo vremena bio beskrajno tehnički lomljiv. Dominiran u duelu od strane Humelsa, gotovo nikada nije išao jedan-na-jedan. Promašio je iz blizine [36. minut] i pogodio je prečku [86. minut]. Na kraju, kroz njegove povratne pasove bio je najopasniji. To je tako malo za kandidata za Zlatnu loptu...  – piše Lekip.

Mbapeu se u "klubu dva" priključio i napadač Usman Dembele, koga je Lekip nazvao "neurednim i razočaravajućim".

- On je delovao kao napad Parižana u poslednjim mesecima. Ali bilo je neuredno i razočaravajuće. Sa previše otpada u njegovoj igri dodavanja, dribling je često bio neefikasan. I na kraju? Kreativnost na pola koplja. Ipak, bio je vrlo blizu da iznudi kazneni udarac.

Od ostalih, četvorica su dobila trojke, a Lekip nije štedeo nikoga. Beraldo je kritikovan zbog "opasnog" gubljenja lopte pre Humelsovog gola.

Vezista Voren Zer-Emri "izgledao je kao da ima godina koliko ima" (18), "nedostajala mu je intenzivnost" u duelima sa drugim igračima. Fabijan Ruiz je takođe dobio trojku za svoj "upitan doprinos. Četvorke su dobili Đanluiđi Donaruma i Ašraf Hakimi - dok su centralni bek Markinjos i levi bek Nuno Mendes dobili po pet.

Najviša ocena bila je sedam, data Vitinji nakon što nije prestao da se kreće, a pokazao je i "besprekoran mentalitet".

Na kraju, trener Luis Enrike je takođe dobio trojku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike