Partizan bez Saldanje ide u Kruševac! Nađ hoće pobedu, u igri je mesto za Ligu šampiona!

07.05.2024

11:16

0

Autor: A. S.

Biti ili ne biti za crno-bele

Partizan bez Saldanje ide u Kruševac! Nađ hoće pobedu, u igri je mesto za Ligu šampiona!
Albert Nađ - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Fudbaleri Partizana u sredu igraju meč četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije. Crno-beli će od 16 sati gostovati ekipi Napretka na stadionu "Mladost" i imaju imperativ pobede.

Crno-beli jure na tri boda kako bi prekinuli lošu seriju, ali i ostali na drugoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a glavni konkurent im je ekipa TSC-a, koji igraju sa ekipom kragujevačkog Radničkog.

Na današnjoj konferenciji za medije, trener Partizana Albert Nađ, svestan je situacije u kojoj se nalazi njegov tim, a dobro zna šta mora da promeni.

- Sigurno nisam priželjkivao da debitujem porazom pred našom publikom. Oduvek, sastavni deo su porazi, imali smo kratak period da bismo nešto promenili u odnosnu na TSC. Definitivno imamo neke svoje ideje koje moramo da popravimo, da nađemo bolje rešenje. Igramo protiv ekipe koja je mnogo promenila u poslednje vreme, novi trener i način igre. Mi moramo da se baziramo na sebe, budemo brži i agresivniji na sredini terena i mislim da smo tu imali dosta problema i hitrije ekipe su nam pravile dosta veći problem. Moramo da počnemo da pobeđujemo da bismo zadržali mesto koje nam donosi kvalifikacije za Ligu šampiona - rekao je na početku obraćanja Albert Nađ, pa se okrenuo meču sa Kruševljanima:

Sastav

- Kovačević se vraća. Za sada je Saldanja siguran da ne može. Sačekaću trening i odrediću onda putnike, imam nešto u glavi, biće promena. Za mene onih jedanaest koji izađu su najbolji koji u tom momentu igraju u timu

- Dobro je ako budemo pobedili. Nemojmo da se zavaravamo da ćemo imati lak posao i to su igrači koji se dokazuju. Mi ćemo se bazirati na način na koji ćemo doći do pobede. U prošloj utakmici smo imali kadrovskih problema, imali smo izmena, Baždar je imao povredu, Sveta je već neko vreme povređen, videćemo da li će igrati u poslednje dve, tri utakmice. Svako ko izađe na teren tražiću da ispune zahteve stručnog štaba. Promenom načina treninga možda ćemo ubrazi igru. Ne kažem da je bilo loše.

Poraz od Vojvodine u poslednjim trenucima meča izuzetno je bio težak za crno-bele, ali se nadaju da je analiza nakon meča urodila plodom.

- Posle utakmice imali smo trening opravka. Dotakli smo se mi u stručnom štabu šta to nije valjalo. Zahvalio bi se Strahinji Panduroviću, treningu Teleoptika, pa smo koristili Miloša Podunavca za analitiku. U petak ujutru smo pogledali neke stvari, posle toga smo im dali dva dana odmora. Svi su svesni da smo u jednoj situaciji u kojoj nismo očekviali, pet poraza zaredom. Svesni su da moraju da poprave neke stvari i nikome od igrača ne padaju teže te stvari. Pokušaćemo da se vratimo na pobednički put. Probaćemo da napravimo povoljne rezultate u četiri meča do kraja.

Opcije u napadu

- Baždar je radio maksimalno. Ostale su nam tri opcije napadača - Baždar, Nikolić i Pavlović. Ko će igrati ostaviću da sačekamo, da vidimo na treningu. Ne mogu da kažem da li će igrati Pavlović. Bio je van trenažnog procesa čitavu sezonu. Zamislite danas se Baždar ili Taki povrede. Koga imam licenciranog, pa Pavlovića. Da li bi ga stavio, ne znam. Pričam samo o opcijama koje postoje. Svakako nije u dobrom momentu.

Nađ smatra da sve u igri crno-belih kreće od odbrane.

- Moramo da počnemo da se branimo od napada, da drugačije ulazimo u presing, znamo kada. Osnovni problem je naš vezni red, imaju mnogo kvaliteta, ali možda bi morali da budemo čvršći, direktniji, da osvojimo svaku loptu. To nismo videli protiv Vojvodine, svaka druga lopta je bila u njihovim nogama i vrlo brzo su radil transformaciju pasa. Zato smo hteli da usmeravamo loptu na drugi deo terena, nismo uspeli. Pokušaćemo da osujetimo Napredak i da naše najbolje stvari doteramo do perfekcije - rekao je novi trener crno-belih i istakao da nema zamerke na svoj tim:

- Kritike su sastavni deo, mi nemamo nikakav problem, svestan sam da će hvaliti kada su tu rezultati i suprotno. Verujem u ekipu i sebe, kao i vama što kažem, kritika je sastavni deo ovog cirkusa ovde, imate pravo. Nemam pravo da kritikujem nekoga sa tribina ako protestuje.

Nađ je u igračkoj karijeri nosio i dres Partizana, ali se nije susretao sa velikim problemima

- Na sreću kada sam bio u Partizanu nisam bio u ovakvoj situaciji, ali da u Španiji. Trener sve pokušava, ali kada izađeš na teren, sve ono što trener govori i govorio ostaje samo odluka na terenu i mislim da je to najbolje. O taktičkim stvarima nisam mogao da razgovaram sa trenerima, ja lično, Saldanja može da promaši milion šansi, ali mi bismo na taktičkom planu mogli bolje. Ako promaši nema veze, doći će, ima kvalitet. Bio je odsutan dva meseca, nije kakav je bio pre povrede i da imamo strpljenje. Nadamo se da će doći od sledeće utakmice na nivo od pre povrede.

Na kraju, trener crno-belih je govorio i o zameniku kapitena, Bibrasu Nathu.

- Da li vi smatrate da moramo imati pokretljiviji vezni red. Kada ulaziš u godine funkcionalno slabiš, ali neosporno da znači mnogo ovoj ekipi. Videli smo da njegovim pasovima možemo da ugrozimo protivnika. Jedan detalj je on kreirao jedan na jedan Gohu, on to nije rešio, ali to je nama potrebno. Naravno da je u datom momentu bitno imati posed sa loptom unapred, da se ne vraćamo jer ti predstoji borba za taj deo terena i da priđeš golu. Fudbal se igra za golove. Što ne znači da i moje funkcije kada ulazim u godine, nisam igrao isto sa 28 i 33 ali sam bio pametan da znam šta mogu, šta ne mogu. Ne moraš da budeš brz igrač, ali možda možeš brzo da misliš, čak imaš rešenje ili dva pre nego što lopta dođe do njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike