Čukarički hoće i ove godine u Evropu, Kovač poručuje: Jedina računica je osvajanje što više bodova do kraja sezone!

25.04.2024

21:36

0

Autor: G. F.

Do kraja Superlige ostalo je još šest kola, borba će biti velika

Čukarički hoće i ove godine u Evropu, Kovač poručuje: Jedina računica je osvajanje što više bodova do kraja sezone!
Fudbaleri Čukaričkog - Copyright MN Press

Fudbaleri Čukaričkog su u ovoj sezoni igrali grupnu fazu evropskog takmičenja, a želja im je da i u sledećoj budu među izabranima.

Da bi do toga došli moraće žestoko da finiširaju u Superligi i pokušaju da se domognu 4. mesta koje im sada beži za 5 bodova. Imaju još 6 kola i jasno je da ih očekuje velika borba kako bi ispunili svoj cilj.

Vezista ekipe sa Banovog brda Stefan Kovač ističe da ne gleda tako daleko u budućnost.

- Gledamo samo ko nam je naredni rival, nema mesta bilo kakvim kalkulacijama. Jedina naša računica do kraja sezone je da osvojimo što više bodova i da ostanemo u trci za mesto koje vodi u Evropu. Počevši od duela protiv Mladosti, ekipe koja nam je napravila mnogo problema na startu prolećnog dela sezone. Dobro se sećamo te utakmice u Lučanima, primili smo gol u prvom minutu i tada je postavljen konačan rezultat. To dovoljno govori o kvalitetu i iskustvu našeg narednog rivala.

Ekipa Mladosti je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Superligi ove sezone, a Kovač kaže da je očekivao takve rezultate od sledećeg rivala.

- Imaju izuzetno kvalitetne igrače, koji u svakom trenutku znaju šta treba da rade, čini mi se da imaju odgovor na igru bilo kog rivala. Jedna su od nezgodnijih ekipa u ligi, ali imamo i mi naših kvaliteta. Igramo bolje u poslednje vreme, uhvatili smo ritam, ali nas je malo presekao meč u Kragujevcu. I tu je bilo dobrih detalja, ali je to bilo nedovoljno da osvojimo makar bod. Na nama je da ispravimo te greške i da uvedemo utakmicu u ritam koji će nama odgovarati. Takođe, pohvalio bih i mlade igrače u timu Mladosti, sve ih je više i imaju veliki značaj u njihovoj igri. Tri boda bi nam mnogo značila, u tom slučaju ponovo bi Čukarički bio u igri za plasman u Evropu.

Zbog razlike na tabeli Čukarički mora da gleda i šta rade konkurenti, konkretno Vojvodina i Radnički 1923 koji su trenutno ispred njih.

- Pogledaćemo naravno šta su rivali uradili, ali tek posle naše utakmice. Ima još sasvim dovoljno do kraja sezone. Osnovni preduslov je da mi pobeđujemo i svesni smo toga. Moramo da budemo najbolji sada kad je najteže, u finišu evropske trke. Imamo i mi dovoljno iskustva u takvim situacijama, prethodnih sezona smo se dobro nosili sa tim izazovima, nema razloga da sada bude drugačije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike