Real odredio cene karata za Bajern i lupio šamar navijačima! Suludo visoke cene, ovo nema opravdanja

25.04.2024

06:51

0

Autor: P.K.

Čeka nas pravi klasik svetskog fudbala, ali samo Bajern pokazuje klasu...

Real odredio cene karata za Bajern i lupio šamar navijačima! Suludo visoke cene, ovo nema opravdanja
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Sledeće nedelje nas čeka prva utakmica polufinala Lige šampiona između Bajerna i Real Madrida u Minhenu, sve oči su uprte u duel koji obećava fudbalski spektakl. Ipak, ovih dana više od igre na terenu pažnju privlače astronomske cene ulaznica koje je postavio Real Madrid, koji je opet pokazao nezajažljivost na račun vernih navijača.

Real je početkom nedelje objavio na svom sajtu i društvenim mrežama cene karata za ovaj spektakl. Spremite se za šok: najjeftinija mesta koštaju čak 125 evra! Sledeća kategorija je skuplja - 170 evra, dok za pogled sa najboljih navijačkih pozicija (ne radi se o ložama) treba izdvojiti čak 445 evropskih novčanica. VIP mesta koštaju od 900 evra.

S druge strane, Bajern je pokazao kako se poštuje tradicija i navijačka kultura. U Minhenu, cene ulaznica za Realove navijače su postavljene na simboličnih 50 evra, dok na Alijanc areni možete uživati u utakmici za samo 19 evra, ako ste spremni da pratite meč sa stajaćih mesta. 

Doduše, najjeftinije karte za domaće navijače u Minhenu biće 70 evra, ali to je ipak skoro upola manje nego u Madridu.

Uprkos modernizaciji stadiona Santjago Bernabeu, koju Real koristi kao opravdanje za visoke cene, postavlja se pitanje moralnosti takvih odluka. Bajern je uspeo da pokaže da veličina kluba ne leži samo u luksuzu koji može da pruži, već i u dostupnosti koju nudi svojim pristalicama.

Šta će preovladati - respekt prema navijačima ili komercijalni interesi? Odgovor na to pitanje možda nećemo dobiti na terenu, ali će zasigurno biti vidljiv na tribinama, gde će se sukobiti filozofije dva velika kluba. Jedno je sigurno, Bajernova politika cena čini ovaj evropski klasik dostupnijim i time još spektakularnijim, dok Real Madrid, čini se, i dalje više voli zvuk novca nego aplauze svojih navijača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike