Potresna scena, umirući Erikson ugostio filmsku ekipu koja je snimila dokumentarac o njemu! Da, nemam vremena za umiranje (VIDEO)

23.04.2024

20:21

0

Autor: D. N.

Legendarnom švedskom treneru ostalo još nekoliko meseci života

Potresna scena, umirući Erikson ugostio filmsku ekipu koja je snimila dokumentarac o njemu! Da, nemam vremena za umiranje  (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP

Sven Goran Erikson proživljava poslednje mesece života, pošto su mu lekari rekli surovu istinu, da je nažalost, kraj blizu. Tako je i kanal Diskaveri snimio dokumentarni film o švedskom treneru koji je vodio brojne klubove. A u etar je puštena i scena iz kraćeg dokumentarca.

Erikson (76) je filmsku ekipu ugostio u svojoj kući, i tako im dopustio da zavire i u njegov privatni život. U jednoj sceni, veoma potresnoj telefonom razgovara sa ćerkom Linom. Tada su pričali o njegovom putu u Portugal. Inače, nedavno je već bio u Lisabonu, gde su ga pozdravili navijači "orlova" sa "La Luža"-

- Nije lako imati bolesnog oca, to je veliki stres. Posebno jer žele da me viđa što više. A baš ne žive u blizini, već u Stokholmu i Malagi. Dobri su i pozivi telefonom, i to pomaže. Doći će na leto, i to će biti lepo. Moraću da počistim lišće sa teniskog terena i stavim mrežu - kazao je Erikson kroz suze i nastavio o surovoj budućnosti.

- Moram da kažem višim silama da nemam vremena za ovo - rekao je, a onda ga je autor pitao misli li na smrt.

- Da, nemam vremena za umiranje - tužno je rekao legendarni trener.

Inače, u januaru su lekari prognozirali još najviše godinu dana života. Boluje od terminalnog raka gušterače.

Nedavno je gostovao i na stadionu Geteborga, kao i u Liverpulu. Velikan sa "Enfilda" mu je ispunio želju, pošto je jednom prilikom rekao da mu je neostvareni san da bude baš na klupi slavnog engleskog kluba. I to mu je omogućeno u revijalnom meču veterana Liverpula i Ajaksa.

Takođe, i navijači Lacija sa kojim je osvojio titulu u Seriji A, dva Kupa i Kup pobednika kupova žele da ga pozdrave na "Olimpiku", ali pitanje je da li je on i dalje sposoban za putovanja.

Film možete da pogledate na ovom linku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike