Tuče, hapšenja, haos na tribinama i remi Zvezde i Partizana! Na današnji dan odigran je 124. "večiti derbi" (FOTO/VIDEO)

23.04.2024 | 06:50

Autor: D. N.

Na današnji dan odigran 124. večiti derbi

Copyright MN Press

Danas je godišnjica 124. "večitog derbija" koji se nažalost pamti po velikim neredima na tribinama stadiona Crvene zvezde. Na današnji dan 2005. godine rezultat je bio 1:1, ali je kao što je rečeno sve bilo u senci nasilja između navijača Zvezde i Partizana.

U incidentima je povređeno nekoliko navijača i policajaca, ali, srećom, nije bilo težih posledica. Beogradska policija je privela 67 osoba zbog učešća u tučama pre, za vreme i posle utakmice. Bilo je i 11 uništenih vozila, od kojih je deset bilo u vlasništvu MUP-a. Zbog tuče su uhapšena i 24 maloletnika.

Neredi su počeli tokom drugog poluvremena, kada je jedan od navijača sa crno-belim obeležjima, ukrao rivalu navijački transparent i počeo da trči atletskom stazom. POGLEDAJ GALERIJU

Potom su Zvezdini navijači sa severa, preskočili ogradu i prešli na istočnu tribinu, gde je usledio i sukob navijačkih grupa. Počelo je gađanjem stolicama, pa bakljama, da bi na kraju žandarmerija na kraju smirila situaciju, ali kako je rečeno bilo i hapšenja.

Kada je reč o samoj utakmici, na tribinama je bilo oko 35 hiljada gledalaca, a ovaj derbi igran je na sedam kola pre kraja. Crveno-beli na čijoj je klupi bio Ratko Dostanić su u tom trenutku zaostajali pet bodova. Zbog toga im je pobeda bila neophodna, kako bi smanjili prednost crno-belih koje je vodio Vladimir Vermezović.

Zvezda je povela već u 12. minutu, kada je Marko Pantelić iskoristio asistenciju kolege iz napada, Nikole Žigića.

Samo deset minuta kasnije, usledilo je izjednačenje, a i ispostavilo se i konačan rezultat. Posle slobodnog udarca Simona Vukčevića, Nenad Đorđević je glavom poslao loptu u mrežu Ivana Ranđelovića. POGLEDAJ GALERIJU

Takođe, krajnji ishod meča, ostao je u senci povrede Dušana Baste, kome je u duelu sa Albertom Nađom stradala ruka.

Inače, te sezone je prvak bio Partizan.

Pogledajte i najvažnije detalje:

Crvena Zvezda: Ivan Ranđelović, Dušan Basta, Aleksandar Luković, Slavoljub Đorđević, Milan Biševac, Nenad Kovačević, Vladimir Mudrinić, Boško Janković, Radovan Krivokapić, Nikola Žigić i Marko Pantelić.

Igrali su još Milan Dudić, Marko Perović i Dragan Bogavac.

Partizan: Ivica Kralj, Simon Vukčević, Zoran Mirković, Nenad Brnović, Nenad Đorđević, Obiora Odita, Ifeani Emeghara, Ivan Tomić, Saša Ilić, Nemanja Rnić i Albert Nađ.

Igrali su i Miroslav Radović i Pjer Boja.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam