Uhapšeni navijači Zvezde i Partizana zadržani u policiji! Evo šta im se stavlja na teret!

20.04.2024

19:11

0

Autor: A. S.

Užasne scene ponovo pred fudbalski meč

Uhapšeni navijači Zvezde i Partizana zadržani u policiji! Evo šta im se stavlja na teret!
Hapšenje navijača pred derbi - Copyright Tanjug/Marko Đoković

Navijači Crvene zvezde i Partizana uoči 173. večitog derbija koji se igra na stadionu Rajko Mitić, danas su se sukobili u centru Beograda. Ponovo su nemile scene obišle Srbiju i fudbalski svet, a ubrzo su se pojavili i detalji.

Kako je otkriveno, dve osobe su teže povređene, a oko 50 navijača je tom prilikom uhapšeno, a o čitavom događaju oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo.

- U vezi događaja odnosno tuče od 20.4. kod Vukovog spomenika (između navijača Partizana i Crvene zvezde) svim punoletnim učesnicima u tuči (za sada je identifikovano i privedeno 44 lica) dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 časova zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje:

- U navedenom periodu sva zadržana lica biće privedena u prostorije Prvog osnovnog javnog tužilaštva, radi saslušanja, a nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o podnošenju predloga za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu. 

Takođe, u saradnji sa RS, MUP, Policijskim stanicama Zvezdara, Palilula i Vračar radi se na utvrđivanju radnji koje je tom prilikom preduzeo svako od učesnika, izuzimaju se svi video zapisi, zatim povređena lica su upućena na preglede, izuzeti su predmeta pronađeni na mestu izvršenja krivičnog dela radi eventualnog veštačenj. Takođe su preduzete sve ostale mere i radnje neophodne za dalji postupke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike