Švajni udario jako na Murinja! Nije mi dao da uđem u svlačionicu Junajteda, pa sam trenirao sa U16 timom (FOTO)

18.04.2024

21:13

0

Autor: D. N.

Sada čekamo, možda se "Posebni" oglasi

Švajni udario jako na Murinja! Nije mi dao da uđem u svlačionicu Junajteda, pa sam trenirao sa U16 timom (FOTO)
Copyright Printscreen/X/@WeAreTheOverlap

Bastijana Švajnštajgera u poslednje vreme najčešće oslovljamo kao supruga naše bivše teniserke Ane Ivanović, ali ovaj 39-godišnjak iza sebe ima impozantnu fudbalsku karijeru. Ostavio je veliki trag u Bajernu i reprezentaciji Nemačke, a jedno vreme je bio i u Mančester junajtedu.

Upravo je taj deo karijere nekadašnjeg veziste bio tema razgovora u emisiji Garija Nevila. Švajnštajger se "otvorio" i rekao kako ga je Žoze Murinjo odstranio iz tima. Ali bez nekog opravdanog razloga.

Printscreen/X/@WeAreTheOverlap
 

Na "Old Traford" je stigao u leto 2015. godine, kada je menadžer bio Luj van Gal. Dok je Holanđanin bio na klupi, igrao je. Ali se sve promenilo narednog leta, posle Evropskog prvenstva.

Printscreen/X/@WeAreTheOverlap
 

- Bila je to predsezona 2016. godine. Bio sam sa reprezentacijom Nemačke i dogurali smo do polufinala, pa sam se kasnije pojavio u klub. Tim je već bio na američkoj turneri. Kada sam stigao, trenirao sam sa Zlatanom Ibrahimovićem i pomislio sam da je to sjajno, jer je on igrač sa vizijom.

Sledećeg dana, na moj rođendan (1. avgust), kada sam ušao u "Karington" (Junajtedov trening centar), Džon Murto (sportski direktor) bio je tamo i rekao mi da nemam dozvolu da uđem u svlačionicu, jer je trener tako rekao. Bez upozorenja, bez ičega. Nisam znao zbog čega je bilo tako. Neko je mogao da mi javi i pojasni mi na normalan način, ali u redu, otišao sam u svlačionicu mladih timova i trenirao sa U16 timom - prisetio se Švajnštajger.

Printscreen/X/@WeAreTheOverlap
 

Ubrzo mu je sve pojašnjeno, i to iz prve ruke.

- Pitao sam ga (Murtoa) da li mogu da razgovaram sa trenerom popodne, kada se vratim sa treninga, koji sam odradio vrlo loše jer nisam znao šta se dešava, misleći da je šala u pitanju, a onda sam se uveče sastao sa njim (Murinjom). Objasnio mi je da je primetio kako nisam srećan u Junajtedu, jer dok sam bio povređen, oporavak sam odradio sa nemačkim doktorima, provodeći vreme u Nemačkoj.

Naravno, vratio sam se u Junajted i bio u kontaktu sa lekarima i gledao utakmice. Imao sam razgovor sa Van Galom dok je bio trener i on mi je rekao da dođem tokom vikenda u Junajted i ostanem u kontaktu sa doktorima, jer sam im bio potreban zdrav za finale Kupa koje sam zamalo odigrao. To je bio naš dogovor i ja sam ga se držao.

Želeo sam samo da budem zdrav kako bih mogao da igram te sam se držao dogovora koji sam sklopio sa Van Galom, ali očigledno je uprava imala malo drugačije mišljenje o tome. Jedino sam ja bio premešten u drugu svlačionicu. Posle toga trenirao sam sam najmanje tri meseca sa fitnes trenerom. Trenirao sam pre i posle treninga prvog tima. Žoze mi nikad nije dao da treniram sa njima, pretpostavljam da su želeli da me se reše.

Ali se ni u toj situaciji Švajnštajger nije dao.

- Tada sam i dalje bio srećan u Junajtedu, voleo sam da nosim njegov dres. Mislio sam da je to možda samo trenutna situacija, da ću trenirati, biti zdrav i možda će se jednom predomisliti. Moj san oduvek je bio da izađem na Old Traford.

Nisam viđao za saigrače, ponekad bih prošao pored nekoga od njih ili bih dobio poruku. Rekli su mi da nisu razumeli njegovu odluku, ali ih nisam viđao, trenirao sam ujutru ili posle njih kako ne bih mogao da ih vidim - rekao je Švajnštajger koji je karijeru okončao u Čikagu.

Sada ostaje da vidimo da li će Murinjo da odgovori. Jer poznato je da retko kome ostane dužan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike