Stojketove suze za kraj: Vežbao sam da ne zaplačem, ali nisam uspeo

27.07.2021

11:48 >> 12:32

0

Autor: Adam Štulić

Oproštajnim koktelom iskusni golman stavio tačku na svoj drugi mandat u Partizanu

Stojketove suze za kraj: Vežbao sam da ne zaplačem, ali nisam uspeo
Copyright Vladimir Stojković/MN Press

Oproštajnim koktelom na Teleoptiku Vladimir Stojković je stavio tačku na svoj drugi mandat u Partizanu. Standardni golman i kapiten crno-belih nastaviće karijeru u Al Fejhi iz Saudijske Arabije, što će sasvim sigurno doneti finansijsko blagostanje njegovoj porodici, ali je već unelo zebnju armiji navijača Partizana pred revanš u Slovačkoj protiv Dunajske Strede.

– Šta da vam kažem, ljudi…. Vežbao sam da ne zaplačem na kraju, ali nisam uspeo. Eto, nisam doživeo prethodne četiri godine da slavim titulu sa navijačima, ali doživeo sam ovaj oproštaj sa tako jakom emocijom koju mogu uporediti sa onom kada se osvoji titula – poručio je Stojković.

Govoreći o svojim trenerima u Partizanu, iskusni čuvar mreže istakao je da posebno mesto u njegovoj uspomeni na voljeni klub ima Aleksandar Stanojević.

– Ti si prvo legenda srpskog fudbala, sve vreme koje smo sarađivali. Uh! Hvala ti na svemu, bio si pravi kapiten, vodio si nas, pomagao, bio uz nas u lepim i teškim trenucima, ali najveći pečat bio je posle Vojvodine, kad su ti saigrači pevali: „Stojke, Grobare“. Hvala ti na svemu, Grobare naš” – rekao je Stanojević, a na to se nadovezao novi golman Al Fejhe:

– Sa Saletom sam radio i u Partizanu i u Makabiju, mnogo puta sam se vraćao kući i razmišljao o svemu što sam tog dana čuo od njega. Mislim da posle svega imam dobru procenu kada kažem da on zaslužuje posebno mesto među trenerima sa kojima sam radio u Partizanu. Posvećen je poslu, klubu, igračima, voli Partizan i siguran sam da je ekipa u sigurnim rukama.

Četiri godine u Partizanu bile su i lepe i stresne za Stojkovića.

– Žao mi je što se 2017. godine nisam ranio vratio u klub, jer misli da bismo se kvalifikovali za Ligu šampiona. Sedeo sam u loži i gledao tu utakmicu, ponovo sam osetio onu emociju kada sam čuo navijanje i poželeo da se vratim. Tada još nije bilo govora oko povratka, ali bio sam tu i čekao poziv koji se desio kasnije. Bilo je i lepih i stresnih momenata. Živeo sam 24 sata za Partizan, bio totalno posvećen njegovim uspesima. Šta sam mu dao? Dao sam mu dva sina i ćerku! Oni su rođeni posle 2011. godine i od svog rođenja su navijači Partizana!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike