Moram Baždara da stavim u "izlog", da ne mislim na sebe nego na Partizan! Primetio sam da i on želi da ode na leto!

09.04.2024

12:18

0

Autor: G. F.

Trener crno-belih otkrio da bi radije u špicu računao na Nemanju Nikolića, ali da tržište diktira drugačiju priču

Moram Baždara da stavim u "izlog", da ne mislim na sebe nego na Partizan! Primetio sam da i on želi da ode na leto!
Igor Duljaj - Copyright pritnscreen/YouTube/FK Partizan

Često se među navijačima Partizana povede pitanje zašto u odsustvu Mateusa Saldanje mesto u špicu zauzima mladi Samed Baždar pre iskusnog Nemanje Nikolića.

Može se reći da je ovakav stav i donekle nepravedan jer je centarfor crno-belih pokazao da ume da postigne važne golove i donese važne bodove svom timu.

Odgovor na to pitanje dao je i trener Partizana Igor Duljaj na konferenciji za medije pred četvrtfinale Kupa Srbije.

- Ako bih hteo sebe da zaštitim stavio bih Nikolića u ekipu. Baždar ima 20 godina i u ovom trenutku moram da razmišljam šta je najbolje za klub. On je na radaru mnogih ekipa upravo zbog nastupa u prvom timu Partizana, čak i pored nekih nedostatka. Mislim na to što je nestrpljiv, želi sve i odmah. Mladi igrači moraju da shvate da ne mogu da se preskoče neke stvari, mora korak po korak. Moramo da ga istrpimo. I struka i ekipa i stariji igrači među kojima je i Nikolić. Tržište diktira koga ćemo da stavimo u fudbalski izlog, u ovom trenutku to je Baždar. Ne mogu da mislim na sebe, nego na ono što je najbolje za klub. Moram da kažem da je Nikolić direktno i indirektno doneo mnogo bodova klubu, i ja sam mu to rekao - rekao je Duljaj, pa dodatno pojasnio da je i kod Baždara video želju da se oproba u inostranstvu:

- Partizan živi od prodaje igrača. U zimskom prelaznom roku smo ostali bez Ilića i Belića, bez tih prodaja klub bi teško funkcionisao. Kliko sam primetio i Baždar ima želju da ode i da se dokaže jer je video da njegove kolege koje su otišle imaju utakmice u nogama. Verovatno i on gleda da su u nekim evropskim klubovima u top 5 ligama neki igrači nosioci igre. Vidim da ima želje da ovog leta napusti klub, ako klub može dobro da profitira i da uloži u novog mladog igrača. Najpre u nekog iz naše omladinske škole, a ako ga nema, onda ćemo gledati u regionu.

Na izgled Baždara u tom "fudbalskom izlogu" uticao je i poziv za reprezentaciju Srbije.

- Velika je čast i za klub i za njega je što je dobio poziv reprezentaciju. Te utakmice su i pomogle da se priča o njemu. Ovo je kolektivan sport i tu je mnogo igrača koji mu pomažu kao i ceo stručni štab.

Govorio je Duljaj i o Nemanji Nikoliću, koji strpljivo čeka šansu da zaigra i gotovo po pravilu je iskoristi.

- Inteligentan je. Ljudi ga posmatraju iz drugačijeg ugla, ali sam mu pre angažmana objasnio gde ga vidim. Kad sam ga pitao da li će biti prva ili peta opcija rekao mi je: „Kako vi kažete“. Tako se naš razgovor završio. Ako problem postoji, uvek sam otvoren za dijalog, da se ne gledamo preko nišana. Nemanja baš voli Partizan, naravno da mu nije prijatno kad je na klupi. Opet, da mislim isključivo na sebe samo igrao bi Nikolić, ali logika nalaže da stavim momka od 20 godina, interesantnog tržištu. Baždar mora da se istrpi, mada sve ima granice, kredit. Kad se pređe crvena linija, šansu dobijaju drugi napadači, koji mu dišu za vratom.

Za kraj je trener Partizana otkrio i šta ima novo po pitanju oporavka Mateusa Saldanje.

- Pre neki dan je Saldanja tražio raspored utakmica do kraja prvenstva. Njemu i onima koji brinu o Mateusu sam poslao spisak, a prema onome što vidim, mogao bi da igra derbi, ali... Jedno je kad trenirate individualno, nešto  drugo je rad sa ekipom. Verujem da će za desetak dana, ako ne i ranije, Saldanja biti sa prvim timom Partizana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike