Nišlije spremne za Voždovac: Tim koji pobeđuje, ne treba menjati!

07.04.2024 | 00:44

Autor: A. S.

Željni su na Čairu nastavka niza

Copyright MN Press

Fudbaleri niškog Radničkog trenutno su u naletu, pa nakon dva trijumfa želei i treći, kako bi pobegli iz opasne zone.

U nedelju na Čairu će od 16.30 gostovati ekipa Voždovca, a trener Radničkog, Dejan Joksimović navodi da će njegov tim učiniti sve kako bi nastavio pobednički niz.

- Očekuje nas treća utakmica u kratkom vremenskom intervalu, posle ove dve iza nas sigurno najbitnija, s obzirom da smo ostvarili dve jako bitne pobede... Mislim da smo u dobrom momentumu i da bi to trebalo da iskoristimo na narednoj utakmici, da nastavimo sa dobrim rezultatima i pobedama. Daćemo sve od sebe da probamo da pobedimo - rekao je Joksimović za sajt kluba.

Ni Voždovac ne cveta ove sezone, ali nakon dobre partije protiv Partizana u prošlom kolu, gde su poraz doživeli u nadoknadi vremena, imaju čemu da se nadaju u Nišu.

- U goste nam dolazi ekipa Voždovca, jako nezgodna, mlada, organizovana u svim fazama igre. Veliki je izazov za mene i moj stručni štab da pripremimo ekipu za takvog protivnika, koji ima mehanizme da nađe neka najbolja rešenja u različitim fazama igre. Biće izazovno u svakom slučaju za sve nas, pre svega za igrače koji će morati da na sve te izazove odgovore igrom na terenu.

Na kraju, trener Nišlija je govorio i o sastavu, svestan da mora da balansira, ali i toga da tim koji pobeđuje, ne treba menjati.

- Znate za ono staro pravilo da se tim koji pobeđuje ne menja. Mi ćemo pokušati da nađemo najbolja rešenja da ostanemo na pobedničkom putu, a da se taj manjak energije ili taj neki akumulirani umor kod igrača, izazvan prethodnim obavezama koje smo imali, ne reflektuje na krajnji rezultat. U tom smislu je to opterećenje za mene i stručni štab da nađemo najboljih 11 koji će biti spremni u svakom smislu reči da izađu i da pobede utakmicu.

Radnički na dva kola do kraja ligaškog dela sezone, zauzima 12. poziciju sa 29 bodova, dok je Voždovac jednu poziciju ispred.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam