Nema kraja Partizanovim mukama, ali su upisali tri nova boda! Zmajevi dokazali da kriza crno-belih i dalje traje!(VIDEO)

03.04.2024

19:01

0

Autor: G. F.

Drugi tim Superlige jedva stigao do pobede u duelu sa Voždovcem

Nema kraja Partizanovim mukama, ali su upisali tri nova boda! Zmajevi dokazali da kriza crno-belih i dalje traje!(VIDEO)
Filipović postiže gol Voždvocu - Copyright MN Press

Očajnih 45 minuta, pa spektakularnih drugih 45. Tako je izgledala utakmica 28. kola Superlige između Voždovca i Partizana - 2:3 (0:1)!

 

Očajnih 45 minuta, pa spektakularnih drugih 45. Tako je izgledala utakmica 28. kola Superlige između Voždovca i Partizana - 2:3 (0:1)! Uskoro opširnije...

 

Za one koji vole fudbal, a ne navijaju ni za jednu od ove dve ekipe, bila je prava uživancija gledati dešavanja na terenu u nastavku susreta, posle pravog mučenja u prvom delu igre. To mučenje je nakratko prekinuo Samed Baždar lepim golom za prednost crno-belih.

A onda je usledio spektakl! Prštalo je od fudbala na obe strane i može se komotno reći da je pobeda mogla da pripadne i domaćem timu. Da ne bude tako na kraju su se pobrinuli desni bekovi Partizana Aleksandar Filipović i Aranđel Stojković golovima, odnosno golman Aleksandar Jovanović sa nekoliko fantastičnih intervencija.

Iako na dušu čuvara mreže crno-belih ide drugi gol domaćih koji je postigao Flemings, upisao je nekoliko odbrana kada su već svi videli loptu u golu, i tako značajno doprineo trijumfu nejgovog tima. Prvi gol Voždovca postigao je Nešković sa bele tačke, a i tada je Jovanović bio veoma blizu odbrane.

Na kraju činjenica da je i Voždovac pokazao da su crno-beli i dalje u krizi, da teško povezuju dva pasa kada nema Natha i Zahida (ušao u durgom poluvremenu) u veznom redu, odnosno Mateusa Saldanje u napadu. Ipak, upisan je drugi trijumf u nizu, a to je sigurno najbolji način da se izlaženej iz krize ne oseti koliko bi moglo.

BLOG UŽIVO:

Kraj susreta, teška pobeda Partizana.

92. minut - GOL! Stojković za 3:2 za Partizan. I drugi desni bek crno-belih se upisao u strelce. Njegov gol je prava fudbalska lepotica!

90. minut - Igraće se još najmanje 5 minuta.

89. minut - Nove promene u redovima Voždovca, Antonijević i Pirgić menajju Neškovića i Flemingsa.

85. minut - Jovanović je sada skinuo čist gol Voždvocu! Sa dva metra je šutirao Đuričić, ali je čuvar mreže crno-belih uspeo da odbrani.

81. minut - GOL! 2:2, Flemings.Ovaj gol ide na dušu golmana crno-belih, zaista je loše reagovao i naizgled laku loptu nije uspeo da iskontroliše. Stojković je zamenio Filipovića.

79. minut - Mladi Aleksa Janković menja Ksancera Severinu. Ovo mu je drugi nastup za crno-bele od dolaska iz Čukaričkog.

74. minut - Filipović dovodi Partizan u vođstvo! Dobar centaršut Zahida i odlična reakcija beka crno-belih. Ovo mu je prvi gol u sezoni, mogao bi da bude baš dragocen.

73. minut - Kombinacija Nikolića i Goha donosi samo korner crno-belima. Ništa im taj udarac iz ugla nije doneo.

71. minut - Petrović i Vujanović umesto Teodorvića i Kolarevića u domaćem timu.

69. minut - Partizan je aktivniji, ali ne uspava da probije bedem ispred gola Voždovca.

63. minut - Pokušaj Antića iz slobodnog udarca, brani Katić. 

60. minut - Umesto Baždara i Kalulua u igri su Nikolić i Zahid.

56. minut - Nešković za 1:1. Jovanović je bio "na lopti", uspeo da je zakači, ali je ona od stative završila u mreži.

55. minut -  Penal za Voždovac! Nešković je stigao do lopte pre Ovusua, odmah iskoristio konrakt i pao u kaznenom prostoru. Pričaće se i o ovom penalu jer je fudbaler Voždovca bio spreman za pad i pre kontakta sa rivalom.

50. minut - Ako je suditi po početku drugog poluvremena gledaćemo bolji fudbal nego u prvom delu. Pokušao je i Kastiljo i šutirao pravo u golmana domaćih.

47. minut - Zalomio je Severina nekoliko puta odbranu rivala, uspeo da nađe prostor za šut, ali je lopta otišla pored gola. Odmah zatim i odlična akcija Voždovca, kombinovali su Nešković i Teodoroviće, ali završni udarac nije bio precizan.

Utakmica je nastavljena. Kasnili su fudbaleri Voždovca na teren, pa se kasnilo nekoliko minuta sa sudijskim zviždukom.

 

Kraj prvog poluvremena. Partizan vodi " na krovu", ali samo zahvaljujući bljesku i majstoriji Baždara. Veoma loš fudbal gledali smo u prvih 45 minuta. Domaćima je igra bez igre maksimalno odgovarala, a gosti nisu uspevali da se povežu i ozbiljnije priprete sve do finiša i evro-golu mladog napadača.

43. minut - Au kakav promašaj crno-belih. Antić je ubacio, Kalulu uspeo da ćušne loptu, ali pored gola.

39. minut - Vodi Partizan goom Baždara! Dva udarca Kovačevića su izblokirana, šut Kalulua je zaustavio golman domaćih, a onda je mladi napadač crno-belih prekratio muke svoje ekipe i lepim golom doveo goste u vođstvo.

34. minut - Velika prilika za domaće! Prodor po levoj strani i lopta pred sam gol crno-belih. Kapiten Marković sjajno reagovao i izbacio je u korner.

32. minut - Stvorila se gužva pred golom Partizana posle slobodnog udarca domaćih, ali lopta je odskakutala u gol-aut, a da je niko nije dohvatio.

26. minut - Ništa, ama baš ništa se ne dešava na terenu što bi bilo vredno pomena.

18. minut - Dobar napad Voždovca, kome je prethodio faul nad Antićem na sredini terena. Dobio je "šamar" od Flemingsa, ali se sudija nije oglasio.

15. minut - Prvi korner i za Partizan posle šuta Ovusua. Opasnosti po domaće nije bilo posle ubacivanja iz ugla. U nsatavku akcije je Kastiljo za koji centimetar zakasnio na centaršut Severine.

10. minut - Aleksa Matić dobija žuti karton pošto je nagazio Alda Kalulua na sredini terena.

7. minut - Fudbaleri Voždovca su izveli prvi konren na meču, a akciju je završio Đurđević udarcem preko gola.

5. minut - Izuzetno spor tempo na startu meča. Jedino vredno pomena je pokušaj Severine, ali samo zato što se ništa drugo nije dogodilo u prvih pet minuta.

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog smrti nekadašnjeg sportskog direktora Voždovca Zorana Perića!

Na velikim mukama je bio trener Partizana pred duel sa Voždovcem jer pored Saldanje u timu nisu Natho i Zahid (meč počinju sa klupe). Ovo su ekipe za koje su se odlučili Matić i Duljaj:

Voždovac: Katić - Đurđević, Lukić, Savić, Đuričić - Matić, Mitrović - Flemings, Nešković, Kolarević - Teodorović.

 

 

Partizan: Jovanović - Filipović, Kovačević, Marković, Antić - Kastiljo, Ovusu - Severina, Goh, Kalulu - Baždar.

- Glavni sudija meča je Novak Simović, a pomagaće u Nikola Đorović i Miloš Simović, dok je za četvrtog arbitra postavljen Stefan Jeknić.

 

 

- Trener Partizana Igor Duljaj i dalje ne može da računa na Brazilca.

- U stalnoj sam vezi sa Saldanjom, šalje mi izveštaj procedure i šta radi na terenu. Ono što mi je poslednji put rekao je da će se vratiti sredinom ovog meseca, što je brzo s obzirom na težinu povrede. Videćemo kada će se uključiti u trenažni proces. On radi 10 sati dnevno, to je dokaz koliko ulaže u sebe i kolika mu je želja - rekao je Duljaj u najavi meča, pa dodao:

- Očekujem težak meč, oni su mnoge utakmice odigrali na visokom nivou, posebno su nezgodni na domaćem terenu, a činjenica da nemaju pobedu u drugom delu nas dodatno tera na oprez.

- Trener Voždovca Nikola Mitić želi samo da vidi napredak u svim segmetnima igre svoje ekipe:

- Kvalitet i iskustvo su svakako na strani Partizana, uloga favorita im pripada i to se ne dovodi u pitanje. Izrazito su takmičarska ekipa koja odlično igra na rezultat, disciplinovani su, istrajni i znaju da postignu gol u ključnim trenucima, neće nam biti lako.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike